Știri

Să-l ajutăm pe Răzvan să meargă din nou!

Despre bunul nostru concitadin Răzvan Iordache, învingătorul din scaunul cu rotile, s-au scris multe articole în presa locală și cea județeană. L-am numit „învingătorul din scaunul cu rotile”, pentru că, deși este țintuit într-un astfel de scaun de 22 de ani încoace, în urma unui accident stupid și groaznic ce i s-a întâmplat în adolescență, în timpul liceului, cu toate că mai mult de jumătate din viață a trăit în suferințe și lupte permanente cu prejudecățile oamenilor și cu boala care l-a paralizat de la gât în jos, Răzvan este un învingător. 
Răzvan la vârsta de 16 ani
Este un învingător, fiindcă nu s-a resemnat niciodată în fața sorții vitrege și nici nu s-a mâniat pentru nenorocirile trăite, pe care le-a considerat mereu încercări la care îl supune Dumnezeu, rugăciunile sale neîncetând să se ridice zilnic către Ceruri. Este un învingător, pentru că loviturile vieții nu l-au doborât, ba mai mult, l-au întărit. Nevrând să fie o povară pentru nimeni, nici pentru semenii săi, nici pentru părinți, după teribilul accident, și-a luat noua sa viață nefericită în propriile mâini, dorind să ajute mai mult decât să fie ajutat. Cu acest gând care i-a călăuzit viața ca un fir roșu, a reușit să învețe să scrie la calculator, chiar cu degetele chircite și cu brațele sleite de vlagă. Este un învingător, deoarece a izbutit apoi să învețe foarte bine și să absolve Facultatea de marketing din UPG Ploiești ca șef de promoție (media 9.80). De altfel, de la terminarea facultăţii, Răzvan lucrează la o firmă importantă din Ploieşti, cu care colaborează prin internet. Este un învingător, întrucât a doborât toate mentalitățile sociale și barierele lingvistice, precum și cele legate de marile depărtări geografice care ne despart de China, aflându-și marea dragoste tocmai în această țară îndepărtată, unde a fost supus unor intervenții chirurgicale în mai multe rânduri.    
Anul trecut, Răzvan s-a căsătorit cu aleasa inimii sale, o frumoasă chinezoaică, pe numele său Jessica Li, cu care formează o familie fericită ce va fi deplin împlinită atunci când Dumnezeu le va dărui copilașul mult așteptat. Răzvan a mai reușit să învețe singur limba chineză, pe care o vorbește bine, astfel că Jessica are tot timpul alături un translator neobosit. Iar când, arareori, Răzvan întâmpină greutăți în traducerea unor cuvinte românești pentru iubita lui soție, limba magică a inimilor celor doi veșnic îndrăgostiți îi ajută să se înțeleagă de minune între ei, numai din priviri, fiindcă dragostea lor absolută, de necuprins și de neînfrânt, îi ajută să treacă peste problemele de limbă și de orice natură. 
La peste un deceniu distanță de la operația pe care a suferit-o la București, la Spitalul de neurochirurgie ”Bagdasar Arseni”, imediat după accidentul care i-a secționat măduva spinării, Răzvan a fost de câteva ori în China, la un spital renumit, unde a fost operat de două ori și i s-au făcut mai multe transplanturi cu celule stem, pentru refacerea măduvei spinării și a sistemului nervos. Tratamentele acestea nu au fost în zadar, fiindcă l-au ajutat să-și recapete o bună parte din simțurile aproape total pierdute, să-și miște brațele, să simtă furnicături pe șira spinării etc. Din păcate, anii numeroși care au trecut de la accident la prima intervenție chirurgicală din China au făcut imposibile recuperarea mersului și sprijinul pe propriile-i picioare. Însă Răzvan, cu o voință de neînfrânt, nu s-a descurajat și, după căutări asidue pe internet, a descoperit că în Thailanda, la o clinică de prestigiu, se pot face operații de implantare în coloana vertebrală a unui dispozitiv electronic celor care suferă de tetraplegie (boala lui Răzvan), dispozitiv care îi ajută pe acești bolnavi să-și recapete mersul. Procedeul este verificat și garantat, au fost 21 de persoane care au beneficiat de acest implant și toți și-au recăpătat mersul. Nu au fost prea mulți, deoarece tratamentul este foarte scump, costurile sale ridicându-se la 100.000 de euro. „Tratamentul acesta inovator și revoluționar pentru pacienții cu traumatism vertebro-medular, ca și mine, mă va ajuta să stau din nou în picioare și chiar să merg, după un an de recuperare medicală. Voi fi primul român care va efectua acest implant. Procedura presupune implantarea în coloana vertebrală a unui dispozitiv electronic care va efectua stimularea epidurală, adică va activa circuitele nervoase din măduva spinării prin „imitarea” semnalelor nervoase ale creierului, transmise de acesta către măduva spinării. Stimulatorul epidural se implantează în combinatie cu celule stem și cu factori de creștere a celulelor stem, precum și cu terapii tradiționale suplimentare și un program foarte complex de recuperare medicala, timp de 40 de zile. Îi rog pe toţi cei care mă cunosc, pe toţi cei care vor să mă ajute, să doneze 2 euro prin SMS la numărul 8826, număr care va fi activ doar până la sfîrșitul lunii martie 2017.  Donatorilor le voi fi recunoscător toată viaţa, pentru că mă ajută să pot merge din nou. Pentru a-mi prezenta cazul, am fost invitat la Observatorul de la Antena 1 și la emisiunea lui Teo de pe Kanal D. Joi, 9 martie, voi fi prezent la emisiunea „Răi, da’ buni”, pe Antena Stars, iar duminică, 26 martie, la Universul Credintei, pe TVR1. Pentru operația din Thailanda sunt programat pe 1 august 2017, așa că, în următoarele patru-cinci luni, cu ajutorul lui Dumnezeu, voi încerca din răsputeri să strâng cei 100.000 de euro. Până acum s-au strâns circa 9000. Donații se pot face și pe site-ul www.vreausamergdinnou.ro, un site special creat pentru această campanie”, ne mărturisește Răzvan. 
În perioada 1-31 martie 2017, oricine poate dona 2 euro prin SMS, dacă trimite la numărul scurt 8826 textul RAZVAN. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. Numărul a fost oferit gratuit pentru Răzvan, cu sprijinul Asociaţiei M.A.M.E., dar este valabil doar în această lună. Câmpina este cunoscută și ca orașul cu cei mai mulți intelectuali la mia de locuitori. În acest demers comun, haideți să arătăm că putem judeca și cu inima, nu doar cu mintea, haideți să arătăm ca putem fi orașul cu cele mai calde și mai deschise inimi. Deschise toate pentru cauza nobilă a lui Răzvan Iordache, învingătorul din scaunul cu rotile, pe care îl putem ajuta, cu multă dragoste și atât de puțină cheltuială, SĂ MEARGĂ DIN NOU. Așa să ne-ajute Dumnezeu.
Adrian BRAD  


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare