Membrii Comisiei de Cultură, Sănătate, Sport și Tineret din cadrul Consiliului Local Câmpina, în urma unor discuții purtate cu conducerile liceelor câmpinene, au decis să înființeze un club al liceenilor din municipiul nostru, denumit Clubul Tineretului. Acesta va funcționa în spațiul care a aparținut cândva Cantinei fostului Complex de cămine Petrol, o sală generoasă, cu o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați, unde ar putea foarte bine să se organizeze spectacole de discotecă. Se știe că, la vârsta adolescenței timpurii, cea mai mare distracție rămâne, orice s-ar spune, discoteca, neegalată încă în atractivitate nici măcar de cele mai populare și mai generatoare de adrenalină jocuri pe calculator. Este interesant că, în imediata apropiere a spațiilor Clubului Tineretului, funcționează, de vreo doi ani, Clubul Seniorilor, saltul dintre generații făcându-se printr-o simplă ușă. Fără teleportare, fără tunelul timpului… O ușă, domnule, o singură ușă prin care, dacă ai trecut, ajungi de la „old-boys” la „tineret-speranțe”.
În ultima zi de școală a săptămânii precedente, trei consilieri din comisia de specialitate a legislativului municipal (Florin Frățilă – președinte, Gabriel Dima – secretar și Adrian Dochia – membru) au purtat discuții cu elevi de la cele cinci licee câmpinene: Colegiul Național „Nicolae Grigorescu”, Liceul Tehnologic Energetic, Colegiul Tehnic Forestier, Colegiul Tehnic „Constantin Istrati” și Liceul Tehnologic Mecanic. Liceenii au venit însoțiți de cadre didactice, ba din partea a două licee au venit chiar reprezentanții legali: directorul Stan Sârbu (de la Liceul Energetic) și directorul Vasile Androne (de la Liceul Mecanic). Întâlnirea a fost găzduită de Fundația Zamolxes din Câmpina (președintele acesteia, Florin Pedrescu, participând și el la discuții), care are sediul tot în Complexul Petrol.
Consilierul Florin Frățilă a subliniat că demersul comisiei pe care o conduce se va limita doar la oferirea unui spațiu de găzduire a clubului și un set de norme care să asigurea securitatea și igiena spațiului în care va funcționa Clubul Tineretului, numărul și natura activităților distractive și educative (ultimele, în sens cultural, nu în sens de activitați asemănătoare celor școlare), urmând a fi propuse de către elevii liceelor din municipiu. Elevii prezenți la întâlnire au venit cu diferite propuneri: realizarea de către tineri a unor spectacole de teatru de amatori, discotecă, sală de jocuri pe calculator, discuții amicale la un pahar de cafea sau de băuturi răcoritoare (nu s-a stabilit deocamdată care va fi sursa acestor băuturi: aparatele automate sau chiar un posibil minibar), vizionarea unor filme (artistice sau documentare) ș.a. Discuțiile au constituit doar un punct de pornire a proiectului, urmând ca o nouă întâlnire, mai edificatoare și mai concludentă, să aibă loc peste două săptămâni.
Adrian BRAD