BREAKING NEWSȘtiri

Ruta ocolitoare DJ 102I Valea Doftanei – Brădet, tot mai aproape de fazele proiectării și execuției

Drumul Judeţean (DJ) 102I Valea Doftanei (Prahova) – Brădet (Braşov), unul dintre cele mai importante obiective de investiţii din domeniul rutier se află tot mai aproape de a intra în fazele de proiectare şi execuţie. Noua arteră urmează să devină alternativa pentru DN1 Bucureşti-Braşov şi să preia, astfel, parte din traficul de pe Valea Prahovei. Drumul va traversa Munţii Baiului (Gârbova) prin pasul Predeluș (altitudine 1285 m).
Joi, 28 octombrie, consilierii judeţeni au aprobat documentaţia şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii amintit, care va fi finanţat în cea mai mare parte de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), dar şi din bugetele judeţelor Prahova şi Braşov, precum şi din alte surse legal constituite. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 642.051.329,56 lei (inclusiv TVA), din care contribuţia CJ va fi de 11.206.048,56 (cu TVA), sumă care este defalcată pe patru ani. Durata de proiectare a acestui drum este de 6 luni, iar cea de execuţie de 42 de luni.
Conform indicatorilor tehnici, lungimea acestui drum este de aproape 26 de kilometri, dintre care 13,2 km sunt pe teritoriul judeţului Prahova. Drumul va fi prevăzut cu şanturi/ rigole betonate, podeţe transversale, parapete de protecţie, poduri, vor fi executate lucrări de consolidare, parcări de scurtă durată. De asemenea, vor fi realizate străzi laterale şi va fi asigurat şi accesul la proprietăţile din zonă.
Lucrările vor fi unele de amploare şi complexe, ţinând cont şi de relieful din această zonă.
Prin reabilitarea și modernizarea DJ 102I se urmărește fluidizarea circulației pentru toate categoriile de vehicule; reducerea timpului de călătorie și creșterea vitezei medii de deplasare pentru asigurarea legăturii; îmbunătățirea condițiilor de siguranță a traficului rutier; reducerea numărului de accidente; reducerea emisiilor de poluanți și a impactului negativ asupra mediului urban, prin creșterea fluenței traficului; îmbunătățirea confortului în timpul călătoriei; creșterea atractivității zonei și atragerea de noi investitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare