Știri

PRO România, organizația Câmpina, susține candidatura lui Nicolae Moisescu la funcția de primar

Potrivit unor declarații de presă apărute ieri, 12 august, în spațiul public, Marian Alexandru, președintele PRO România, filiala Câmpina, a anunțat că organizația pe care o conduce nu este de acord să facă parte din Alianța pentru Prahova, într-un proiect politico-electoral alături de PSD și PPU-SL. 
Marian Alexandru susține că a fost obligat de cei din conducerea județeană a PRO România să semneze protocolul de colaborare alături de PSD și PPU, fără să fie de acord cu acest lucru, iar în aceste condiții, membrii PRO România Câmpina au ales să se retragă din partid și să susțină necondiționat candidatura la funcția de primar al Câmpinei a independentului Alin Moldoveanu. 
Schisma din organizația Câmpina a partidului condus la nivel național de fostul premier Victor Ponta aduce în discuție funcționalitatea Alianței pentru Prahova în plan local, având în vedere că PRO România avea, de exemplu, conform înțelegerii parafate de liderii județeni ai celor trei partide, două locuri (pozițiile 3 și 8) pe lista comună pentru Consiliul Local Câmpina. 
Potrivit declarațiilor lui Liviu Davidescu, care până mai ieri era candidatul propus de PRO România pentru funcția de primar al Câmpinei, în prezent fiind președinte interimar al filialei locale, lucrurile par a se fi lămurit foarte rapid, disidenții nereprezentând, în opinia sa, o mare pierdere pentru partid. 
„În calitate de președinte interimar al Organizației PRO România Câmpina, dezmint declarația d-lui Marian Alexandru potrivit căreia PRO România Câmpina va sprijini vreun alt candidat pentru funcția de primar al municipiului Câmpina în afara celui desemnat de Alianța pentru Prahova, dl. Nicolae Moisescu. Pe această cale vă informez următoarele: dl. Marian Alexandru a fost eliberat din funcția de președinte al PRO România Filiala Municipală Câmpina, fiind desemnat eu însumi în locul acestuia; declarațiile făcute în presă de dl. Marian Alexandru (fost președinte) de susținere a d-lui Alin Moldoveanu la funcția de primar al Municipiului Câmpina au fost făcute ulterior demiterii acestuia, ca urmare acestea reprezintă opinia dumnealui personală, și nu poziția oficială a Organizatiei PRO România Câmpina, iar disidenții din organizație, la care face referire dl. Marian Alexandru, nu reprezintă cu adevărat PRO România Câmpina; PRO Romania organizația Câmpina face parte din Alianța pentru Prahova alături de PSD si PPU-SL și vom merge împreună la alegerile locale din 27 septembrie 2020, cu toate angajamentele asumate” – spune Liviu Davidescu într-o declarație de presă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare