Știri

Primarul Tiseanu va propune o nouă rectificare a bugetului local

Primarul Horia Tiseanu a anunţat că le va propune consilierilor la şedinţa ordinară din 30 octombrie o nouă rectificare a bugetului local.“Am încercat – a declarat Tiseanu – să redistribuim sumele de bani, în primul rând, ale lucrărilor de investiţii. Vom încerca să accelerăm ritmul celor care se mai pot finaliza până la sfârşitul anului în curs, iar altele nici măcar nu vor putea fi începute, cum este Casa Căsătoriilor”.
30 miliarde lei – ultimele asfaltări
Primul lucru la care s-a referit primarul Tiseanu a fost propunerea de suplimentare a sumelor alocate pentru covoarele asfaltice, în valoare de 30 miliarde lei vechi. Sunt vizate străzile Schelelor, Kogălniceanu, Zorilor, Constantin Stere.
Maşină de teren pentru Poliţia Comunitară
Tiseanu va mai propune două miliarde lei vechi şi pentru dotarea Poliţiei Comunitare cu “un autoturism de teren, staţii de emisie-recepţie, cinci pistoale cu muniţie letală, centuri, bastoane de cauciuc, în fine, alte dotări de echipament”, după cum a precizat primarul. Chestionat asupra necesităţii şi a eventualelor dotări ale autoturismului de teren, edilul-şef a comentat: “Într-adevăr, nu ştiu dacă este nevoie chiar de un autoturism de teren, poate un Logan ar fi suficient şi, în nici un caz, nu va avea dotări de zeci de mii de euro, ci strictul necesar”.În mod indirect, bugetul local ar putea sprijini şi Poliţia Municipală, Tiseanu propunându-şi alocarea sumei de 500 milioane lei vechi pentru supravegherea unor intersecţii”.De asemenea, vor mai fi propuse sume pentru Spitalul Municipal – “este nevoie să mai acordăm nişte fonduri pentru creşterea gradului de dotare a Spitalului” – şi pentru Spitalul Voila, care “are nevoie de bani pentru lucrări la sistemele de încălzire şi pentru realizarea unui studiu şi a unei expertize la corpul cel mai vechi al spitalului”.
Surprize pentru sărbătorile de iarnă
“Vom schimba întregul iluminat stradal pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Vreau să fie ceva deosebit şi în acest sens, voi propune alocarea suplimentarea a sumei de cinci miliarde lei vechi, pe lângă cei un miliard şi jumătate deja alocaţi. De asemenea, pentru petrecerea Crăciunului şi Revelionului în stradă, voi solicita suplimentarea fondurilor alocate cu două miliarde. Ne gândim la o sărbătoarea stradală de Crăciun, ceva în genul celei care a fost la Serbările Toamnei”, a mai precizat primarul Horia Tiseanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare