Știri

Primăria Câmpina a mai câştigat un proiect european

277.819 lei pentru responsabilizarea angajaţilor
şi obţinerea certificatelor de calitate

Administraţia câmpineană a mai câştigat în acest an un proiect cu finanţare europeană, proiect care se referă la „Servicii de calitate pentru locuitorii municipiului Câmpina”. Este un proiect destul de abstract, după cum spunea chiar primarul Horia Tiseanu, în care noţiunile principale sunt explicate într-un limbaj destul de tehnic. Totuşi, concret, proiectul presupune instruirea a 40 de salariaţi ai Primăriei şi obţinerea a două certificate de calitate. Chiar dacă beneficiul câmpineanului de rând este mai degrabă unul indirect, implementarea acestui sistem va duce – conform reprezentanţilor administraţiei lcoale – la o responsabilizare a salariaţilor din Primărie, o mai bună urmărire a circuitului documentelor şi, finalmente, un timp de răspuns mai scurt la solicitările cetăţenilor.
Proiectul se va derula pe parcursul a 12 luni, iar cei 40 de angajaţi, care au funcţii cheie în administraţia locală, vor fi instruiţi în domeniile managementul calităţii, dezvoltare durabilă, egalitate de şanse, audit intern şi protecţia mediului. Ulterior, Primăria va putea obţine cele două certificări europene de calitate – ISO 9001 şi ISO 14001. Valoarea totală a proiectului este de 277.819 lei, din care 236.147 lei provin din Fondul Social European, 36.116 lei – finanţare nerambursabilă de la bugetul de stat şi 5.556 lei reprezintă contribuţia de la bugetul local.

„Poate n-ar fi rău să reîncepem să zâmbim în relaţia cu cetăţenul”

Primarul Horia Tiseanu: “Este unul dintre proiectele cu finanţare europeană pe care am reuşit să le accesăm în această perioadă de criză. Dacă veniturile proprii nu cresc şi am putea avea probleme, iată că, în schimb, putem economisi nişte bani accesând astfel de fonduri. Poate pare un proiect mai… abstract, dar asigurarea calităţii vine să stabilească nişte reguli clare după care se desfăşoară unele activităţi, iar aceste reglementări vor contribui la servicii de o mai bună calitate faţă de cetăţeni. Sper ca, odată cu instituirea acestui sistem de certificare, să se schimbe şi atitudinea unora dintre angajaţii din Primărie. Ştiu că este o situaţie delicată, că avem oameni cu venituri alarmant de mici, oameni care pleacă acasă cu 2-3 lei (la Poliţia Comunitară) sau cu 300-400 de lei (din Primărie), dar poate n-ar fi rău să reîncepem să zâmbim în relaţia cu cetăţenul”.
„Salariaţii nu vor mai putea să-şi paseze unii altora responsabilitatea”
Viceprimarul Ion Dragomir – “Printre primele lucruri de care m-am interesat când am venit în Primărie a fost dacă există un sistem de calitate ISO. Eu vin din mediul privat şi societatea pe care am condus-o a fost una din primele certificate calitativ din Câmpina. Certificarea de calitate este un lucru teribil de bun mai ales pentru o instituţie publică, deoarece salariaţii nu vor mai putea să-şi paseze unii altora responsabilitatea”.
„E un sistem greoi, care implică destul de multă birocraţie, dar care va responsabiliza angajaţii”
Gabriela Barbu, manager de proiect – “Credem că este utilă implementarea unui astfel de sistem de calitate pentru că, în momentul de faţă, există deficienţe în aducerea la standarde calitative a unor probleme curente. Se înregistrează întârzieri în răspunderea la soluţionarea unor cereri, există o percepţie negativă în rândul populaţiei în privinţa activităţii Primăriei. Chiar dacă este un sistem greoi, care implică destul de multă birocraţie, va duce la o responsabilizare a angajaţilor din Primărie în raport cu solicitările cetăţenilor”. 

Un comentariu

  1. Nu putem decat sa ne bucuram ca in primarie a ajuns sa se gandeasca si pentru cetatean. Oare domnul Dragomir sa fie singurul care gandeste astfel?(vezi vacantele si plimbarile altora pe bani nostri, comisioanele altora si mai nou uni care vor sa primeasca teren gratis pentru constructia unui teren de fotbal). Asta sa fie interesul pentru ceilalti din primarie?In folosul cetateanului. Oare pentru asta I-am ales?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare