Știri

Premii pentru balerinele Câmpinei

Micile balerine de la Clubul de dans din Câmpina ce poartă numele coregrafei care îl şi conduce, Dorina Popa, devin din ce în ce mai cunoscute în lumea competiţiilor de profil, adunând premii peste premii. Ultimele diplome cu care şi-au îmbogăţit palmaresul au fost câştigate la Concursul Naţional de Dans Clasic şi Contemporan „Lebăda de Cristal”, care a avut loc în perioada 1-3 aprilie pe scena Palatului Copiilor din Bucureşti, pentru care au avut pregătite zece dansuri, şapte dintre acestea fiind premiate.
Duetul Andra Anghelache şi Andreea Geantă a obţinut locul I la secţiunea Lyric/Jazz, categoria 7-9 ani, cu dansul „Same Puls”, fetiţele aflându-se la prima lor apariţie scenică, după un an de zile de pregătire. În ciuda unei stări de sănătate necorespunzătoare, Teodora Şerban a urcat pe scenă fără să renunţe şi a dovedit că este o luptătoare, luând premiul al doilea cu „Dans Ţigan” din baletul „Esmeralda”, la secţiunea Dans Clasic, categoria de vârstă 7-9 ani. Premiul al treilea, la secţiunea Dans Contemporan, categoria 10-12 ani, a fost câştigat de Erika Barbu cu dansul „Sand”. De asemenea, Erika a mai obţinut o menţiune cu dansul „Pizzicato”, la secţiunea Dans Clasic. Tot o menţiune a fost atribuită şi Alessiei Anghel, cu o variaţie din baletul  „Esmeralda”, secţiunea Dans Clasic, categoria de vârstă 10-12 ani. Premiul al doilea, cu o variaţie din „Cupidon” (Dans Clasic, 7-9 ani), a intrat în posesia Teodorei Morar.Ana Petrovanu, Iuliana Şerban, Daria Dumitrescu, Erika Barbu şi Ana Milu au câştigat premiul al doilea cu dansul clasic „Pas de Cinq”, la categoria 10-12 ani.
„Bravo fetelor de la grupul EN AVANT – Alessia Anghel, Daria Dimitrescu, Erika Barbu, Cătălina Dinu, Teodora Morar, Ana Petrovanu, Ana Milu şi Iuliana Şerban – pentru premii, apariţie scenică, dăruire şi muncă! Nu e rău! Dar cu muncă şi ambiţie vom putea să facem mult mai mult şi mai bine. Încerc sa descopar printre fetiţele nou venite la balet noi talente, precum cele două premiate, Andra Anghelache, de 6 ani şi Andreea Geantă, de 8 ani” – a declarat coregrafa Dorina Popa.
Concursul nu a fost deloc uşor, concurenţa fiind acerbă, iar pretenţiile juriului mai mari faţă de ediţia anterioară. 
Scopul Concursului de Dans Clasic şi Contemporan „Lebăda de Cristal”  este de a aduce în lumina reflectoarelor frumuseţea dansului, dar şi de a oferi posibilitatea de afirmare atât a elevilor cât şi a profesorilor.
Andreea Ştefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare