EvenimentȘtiri

Premiere cinematografice, invitați și o secțiune dedicată copiilor la TenarisCinelatino

  • Ediția a 9-a a festivalului de film susținut de TenarisSilcotub are cea mai amplă selecție de până în prezent
  • Filme românești și latino-americane vor fi proiectate, la Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, în 31 august – 1 septembrie

Tenaris Cinelatino, cel mai așteptat eveniment dedicat filmului din Câmpina,  revine, între 31 august și 1 septembrie, cu o  selecție de filme oferite gratuit de către Tenaris Silcotub, în parteneriat cu Asociația Festivalul de Film Transilvania. Cele 2 zile de festival programează 8 proiecții, cu o secțiune specială dedicată copiilor, întâlniri cu realizatori de film, toate la Casa de Cultură „Geo Bogza”.
„După un an de pauză, suntem fericiți că putem redescoperi experiența unică de a fi împreună și a ne bucura de filme de calitate, cu mesaje puternice și relevante pentru cele două culturi pe care compania noastră le îmbrățișează. Putem face asta, respectând regulile de siguranță și sperăm ca publicul să se bucure de fiecare proiecție, în aceasta primă ediție post-pandemie”, spune Codruța Hodrea, manager Relații cu comunitatea Tenaris Silcotub, susținătorul evenimentului.
Noutatea ediției o reprezintă secțiunea dedicată copiilor: în cele 2 zile de festival, de la orele 11:00 și 15:00, sunt programate filme selectate pentru diferite categorii de vârstă. Fie că vor alege filme de animație premiate, precum „Nahuel și cartea magică” și „Brendan și secretul din Kells”, sau povești în care prietenia rezolvă cele mai nebunești planuri, precum în „Micul astronaut”, copiii au șansa să descopere lumi noi, pline de aventuri și învățăminte.
Filmele românești ocupă un loc central în programul festivalului, iar Cinelatino programează câteva premiere pentru Câmpina. Recent lansată, comedia „Complet necunoscuți” va fi proiectată marți, 31 august, de la ora 18:00, în prezența invitaților speciali în festival, regizorul Octavian Strunilă și actrița Andreea Gramoșteanu. „România sălbatică”, un fabulos documentar a cărui producție a durat aproape 10 ani, va fi proiectat, pentru prima dată, în Câmpina, miercuri, 1 septembrie, ora 21:00.  Realizatorii Dan Dinu și Cosmin Dumitrache vor povesti, la final, despre zecile de mii de kilometri parcurși pentru a filma în zone unice din țară.
Secrete demult îngropate aduc „Scandal în familii” dar și multe râsete din partea spectatorilor ce vor fi prezenți la proiecția filmului columbian, marți, de la ora 21:00. „Ratați eroici”, semnat de Sebastián Borensztein, a fost, în 2019, propunerea Argentinei la Oscar și meritele vin din modul incitant, dar nu lipsit de umor, în care este spusă povestea unor vecini ce pornesc o luptă împotriva celor care i-au adus la faliment.
Toate proiecțiile Tenaris Cinelatino sunt programate la Casa de Cultură și au acces gratuit, în baza biletului comandat de pe www.eventbook.ro. Conform regulilor în vigoare, purtarea măștii este obligatorie pe întreaga durată a proiecției.
Festivalul Tenaris CineLatino se află la cea de-a 9 –a ediție și are loc în Călărași (27 – 29 august), Câmpina (31 august – 1 septembrie) și Zalău (3-5 septembrie), cele 3 orașe din România în care Tenaris Silcotub are activități de producție.
Tenaris Silcotub organizează acest eveniment alături de fundația PROA, care are misiunea de a gestiona programele culturale ale Tenaris la nivel mondial, și Asociația Festivalul de Film Transilvania, care organizează an de an Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Tenaris CineLatino este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Câmpina și al Casei de Cultură „Geo Bogza”.
Mai multe informații despre fiecare film din program, regulile de desfășurare și bilete gratuitepot fi accesate aici https://bit.ly/CinelatinoCimpina

PROGRAMUL COMPLET AL PROIECȚIILOR
Tenaris CineLatino, ediția a IX-a, Câmpina

Marți, 31 august
ora 11:00 Brendan și secretul din Kells (7+)
r. Tomm Moore & Nora Twomey, Irlanda, 2009
ora 15:00 Micul astronaut (9+)
r. Olivier Pairoux, Belgia, 2020
ora 18:00 Complet necunoscuți (13+)
r. Octavian Strunilă, România, 2021
ora 21:00 Scandal în familii (13+)
r. Javier Fuentes-Leon, Peru, Columbia, 2020

Miercuri, 1 septembrie
ora 11:00 Călatoria fantastică a Maronei (9+)
r. Anca Damian, România, 2019
ora 15:00 Nahuel și cartea magică (7+)
r. German Acuña, Chile, Brazilia, 2020
ora 18:00 Ratați eroici (16+)
r. Sebastián Borensztein, Argentina, Spania, 2019
ora 21:00 România Sălbatică (AG)
r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache, România, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare