Știri

Prefectura Prahova a intensificat controalele pe fondul creșterii numărului de infectări cu coronavirus

Începând cu 3 iulie, terasele, zonele turistice aglomerate, cluburile și ștrandurile din județul Prahova au fost luate la controale amănunțite de echipe mixte formate din reprezentanți ai instituțiilor publice care au atribuții în domeniu. Potrivit comunicatului de presă remis de Prefectura Prahova, această măsură vizează atât prevenirea, cât și sancționarea faptelor care duc la răspândirea virusului SARS-CoV-2, inclusiv suspendarea activității unor operatori economici unde este cazul. Măsura rămâne în vigoare până la data de 19 iulie. 
Comisiile organizate de prefectul de Prahova, Cristian Ionescu, sunt alcătuite din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Prahova, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Direcția Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova, Gruparea Mobilă de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești. 
În acest sens, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că autoritățile trebuie să ia atitudine și cu toții trebuie să dovedim vigilență în perioada următoare pentru a proteja sănătatea colectivă a românilor, cei care încalcă normele trebuind sancționați, în caz contrar țara noastră riscând să se prăbușească economic și social. 
Pentru organizarea și sprijinirea acestor acțiuni au fost suplimentate timp de două săptămâni efectivele și mijloacele tehnice din teren. 
Situația actuală privind noile cazuri de infectare cu COVID-19 este îngrijorătoare. De la începutul pandemiei și până în prezent, în județul Prahova s-au înregistrat 614 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, 27 de cazuri noi fiind depistate în ultimele 24 de ore. Din totalul persoanelor infectate, 30 au decedat, iar 133 au fost declarate externate și vindecate.
Roxana TUDOSE
(Sursa foto: Facebook/ Prefectura Prahova)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare