BREAKING NEWSȘtiri

Prahovenii nu se înghesuie la autorecenzare

Au trecut 11 ani de la ultimul recensământ al populației, întârziat cu un an din cauza pandemiei și astăzi a venit timpul să aflăm câți suntem, în ce condiții locuim și muncim, dar și ce studii avem. Pentru prima dată în România, recensământul este 100% informatizat, oferindu-se posibilitatea autorecenzării online de pe orice telefon mobil inteligent, tabletă sau calculator cu acces la internet sau prin autorecenzarea asistată, în spațiile special amenajate de fiecare primărie.
Deși județul Prahova ocupă în prezent locul cinci pe țară în ce priveşte numărul de autorecenzări efectuate, după București, Brașov, Cluj, Timiș, nu se poate spune că prahovenii par foarte interesați să se autorecenzeze, online sau asistați de recenzori, deși cei care fac acest lucru în intervalul 14 martie – 15 mai 2022 primesc o zi liberă de la serviciu.
Pentru obținerea dreptului la ziua liberă este necesară confirmarea finalizării procesului de autorecenzare, respectiv completarea integrală a chestionarului. „La şapte zile după ce a completat formularul de recensământ, persoana care s-a autorecenzat va primi un cod în baza căruia va putea primi zi liberă de la locul de muncă, indiferent dacă este public sau privat”, a declarat preşedintele INS, Tudorel Andrei.
Potrivit unui comunicat al Direcției Județene de Statistică Prahova, de când s-a dat startul primei etape a recensământului, la nivelul județului Prahova (care la 1 ianuarie 2021, avea o populație de 779.437 persoane) au fost completate doar 94.266 chestionare. Dintre acestea, 44.570 au fost completate în mediul urban (47,3%) şi 49.696 pentru mediul rural (52,7%). Localităţile cu cel mai mare număr de chestionare completate sunt: Ploiești, Câmpina și Breaza pentru mediul urban şi Bucov, Ariceștii Rahtivani, Blejoi pentru mediul rural.
Recensământul porneşte, în premieră, de la o estimare-ţintă de 19.023.542 persoane. Până la data de 7 aprilie, potrivit comunicatelor INS, s-au autorecenzat 2.761.494 de persoane la nivelul întregii țări, adică 14% din totalul populației.

Pe aceeași temă:

Locațiile punctelor de autorecenzare asistată la Câmpina

Municipiul Câmpina, în topul celor mai îmbătrânite orașe din țară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare