Știri

Poliţia Câmpina ne învaţă cum să ne ferim de hoţii de maşini

„Săptămâna prevenirii criminalităţii, iniţiată la nivel judeţean de către Poliţia Română se află la cea de a VII-a ediţie. Prin acest gen de campanie, Poliţia Română urmăreşte sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale, precum şi o îmbunătăţire a imaginii instituţiei prin prezentarea şi mediatizarea rezultatelor pozitive obţinute în munca de prevenire” se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean Prahova.
În acest sens, săptămâna trecută au fost împărţite pliante cetăţenilor câmpineni de către lucrătorii de poliţie din cadrul Biroului de Ordine şi Siguranţă Publică, ajutaţi fiind şi de către colegii lor de la poliţia de proximitate, alături de elevi ai Şcolii de Poliţie „Vasile Lascăr”.
„Astăzi distribuim nişte pliante care conţin îndrumări, sfaturi pentru prevenirea furturilor de şi din autovehicule. Dacă ajung să fie citite măcar de către jumătate dintre cetăţenii cărora le sunt distribuite, considerăm că această campanie îşi atinge scopul. Putem să spunem că desfăşurăm această activitate şi printr-un dialog direct cu asociaţiile de proprietari, de exemplu, cu atât mai mult cu cât astfel de activităţi sunt derulate pe întreaga perioadă a anului, nu doar în această săptămână”– a precizat comisarul Gabriel Bădiceanu, şeful Biroului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul poliţiei câmpinene.
Iată numai câteva dintre recomandările făcute de către poliţişti, pentru a vă feri de hoţii de şi din maşini: pentru eventuale reparaţii nu vă adresaţi atelierelor neautorizate sau meşterilor ocazionali, pentru că se pot face mulaje după chei sau puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine; asiguraţi-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiţi maşina şi acţionaţi închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a acţionat-o; în staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor; pe perioada deplasării cu autoturismul, în special în cazul femeilor, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor, pentru a evita, la semafor, deposedarea de geanta aflată pe banchetă. Poliţiştii atrag atenţia, prin materialele prezentate şi asupra diversităţii modurilor de operare a hoţilor de maşini. Aceştia şi-au „îmbunătăţit”metodele, prin utilizarea de dispozitive electronice pentru dezactivarea sistemelor de siguranţă, cu unele acţionând şi asupra sistemelor de închidere centralizată a autoturismului.
Cetăţenii au apreciat campania iniţiată, considerând-o necesară, unii dintre cei care au primit pliante fiind deja păţiţi. 
Carmen Negreu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare