Știri

PNȚ Maniu – Mihalache. TRECUT PENTRU VIITOR

PNŢ Maniu-Mihalache – PNŢMM – este continuatorul în spirit, principii si valori al PNŢ și al PNTCD, reînființat sub acest nume de către Corneliu Coposu în decembrie 1989 împreună cu național-țărăniștii supraviețuitori ai terorii comuniste.
Scopul principal al PNŢ Maniu-Mihalache este refacerea României autentice, distrusă in perioada comunistă și în continuare desfigurată in perioada de „tranziţie” din 1989 pana in prezent. Dorim redarea credibilității instituţiilor democratice ale statului, în frunte cu parlamentul, înnoirea reală a clasei politice prin eliminarea elementelor politicianiste corupte, “baroni” hrapareti si aservitii lor politici, prin înlăturarea relei-credințe, a incompetenței și imposturii la nivelul exercitării funcțiilor publice. Dorim realizarea unei legislații clare, simple, ușor de înțeles și de respectat.
Altfel spus, dorim impunerea unui comportament moral în politică.
Dezideratul principal al nostru este împlinirea idealului naţional, respectiv unificarea României cu Republica Moldova.
Nu suntem un partid paseist, rădăcinile trecutului ne inspiră și situația actuală dezastruoasă, economică și socială ne obligă la o activitate politică susținută la cel mai înalt nivel de ținută și moralitate.
Susținem evolutia moderna si integrarea Romaniei in lumea civilizata, democratica si progresista a occidentului euro-atlantic in opozitie cu conceptul autoritarist, retrograd si alienat al orientului.
Susținem exercitarea in deplina libertate a tuturor drepturilor umane, dezvoltarea social-economica si culturala a tarii, a comunitatilor teritoriale, a familiei si a individului in armonie cu traditiile si valorile poporului roman. Dorim realizarea in Romania a unui stat cu adevarat in slujba propriilor cetateni, in totala opozitie cu “statul opresor” realizat cu rea vointa si in deplina vinovatie de catre clasa politica la putere in Romania. Dorim ca cetatenii sa aleaga in deplina cunostiinta de cauza, tot ce are mai bun Țara Românească, astfel încât guvernarea si legislația, eficiente și oneste, să poată duce la dezvoltare și modernizare, la sisteme de educație și de sănătate eficiente, la un sistem de aparare a României consistent, la o viață civilizată în siguranță, în esență să aducă o rază de speranță în mai bine pentru toți.
Doar aducând la putere oameni morali de cacarcter și competenți din elitele țării se poate ajunge la o bună guvernare țării!
În tradiţia PNŢ, sprijinim renaşterea satelor prin instituirea de facilităţi asigurătoare pentru înfiinţarea şi dezvoltarea activităţilor agricole şi neagricole, profitabile şi autosustenabile şi prin dezvoltarea infrastructurilor educaţionale, de sănătate, edilitare şi culturale, în vederea reîntoarcerii şi stabilizării tinerilor la sate.
Prin rolul pe care l-a jucat în realizarea idealurilor naţionale, în lupta împotriva dominaţiei străine şi a totalitarismului, prin eroismul fruntașilor săi politici, prin permanenta slujire a neamului românesc, PNŢ a devenit simbolul Rezistenţei Naţionale şi deţinătorul necontestat al legitimităţii democratice în ţara noastră. Aceste însuşiri îi conferă dimensiunea de reper moral al vieţii politice din România de astăzi și dreptul de a fi actuala speranță a cetățenilor pentru un trai mai bun în România. (P)
Mihai Grigoriu – presedinte onorific
Radu Rizescu – presedinte executiv
Maria Zaharia – presedinte filiala Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare