Știri

Petrecere ca la Revelion! Balul AMUS pentru bobocii Şcolii Postliceale Sanitare “Louis Pasteur”

Joia trecută, în sediul Clubului de dans “Barna” din Breaza, a avut loc o mare petrecere. O petrecere la fel de grandioasă ca o nuntă cu aproape 200 de persoane. E drept, şi spaţiul extrem de generos al sălii a permis o asemenea desfăşurare de forţe, de mese şi de participanţi. Printre invitaţi, figuri importante de politicieni şi oameni de afaceri, de directori ai unor importante instituţii publice şi societăţi comerciale. De buna desfăşurare a acestui eveniment, intrat de multă vreme în tradiţie, se ocupă până la cele mai mici detalii Elena Murariu, preşedintele Fundaţiei AMUS (Asociaţia Mutuală AMUS France-Roumanie), una dintre cele mai active şi mai performante ong-uri câmpinene.

Ca să nu o mai lungim prea mult, este vorba despre evenimentul pe care Fundaţia AMUS îl organizează de peste un deceniu sub denumirea Balul Bobocilor Şcolii Postliceale Sanitare “Louis Pasteur”. Şcoala sanitară amintită, una dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate din judeţ,  a fost înfiinţată de Fundaţia AMUS în urmă cu aproape 14 ani.

Cu o asemenea experienţă, nu e de mirare că Şcoala Postliceală Sanitară “Louis Pasteur”, condusă de directorul Ciprian Murariu, atrage în fiecare toamnă numeroşi absolvenţi de liceu din zonă. În fiecare vară, aproximativ 100 de elevi termină cursurile cu rezultate bune şi foarte bune, aducând un real prestigiu acestei importante unităţi de învăţământ sanitar. Vara trecută, bunăoară, a absolvit, după trei ani de studii temeinice, prima promoţie de asistenţi farmacişti. Şcoala Sanitară “Louis Pasteur” oferă cursuri pentru specializările: Asistent Medical Generalist – acreditat prin OMECT nr. 3577/30 III 2009, şi Asistent Medical de Farmacie – autorizat prin OMECT nr. 5586/ XI 2010, cu o durată de studii de trei ani. În fiecare toamnă, absolvenţilor le iau locul noii veniţi, “bobocii”, care încep să cunoască o nouă formă de învăţământ, bazată pe respect reciproc, seriozitate şi profesionalism, care să garanteze o formare profesională la standarde europene. Pentru bobocii celei mai noi promoţii de cursanţi a fost organizat Balul Bobocilor amintit ceva mai devreme, bal care a avut toate ingredientele unei petreceri cu ştaif: lume bună, mâncare bună, muzică bună, numere de spectacol reuşite, însemnând spectacole de dansuri populare, moderne, de societate etc. Chiar în toiul petrecerii, printre mesenii de toate vârstele, a apărut (dinspre masa presei, se pare), o anecdotică destul de spumoasă care consta dintr-un dialog simplu, în dialect ardelenesc: “Ştii bancul cu AMUS?” “Care-i poanta?” “Amu’ s-a mai pus de-un bal.” A.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare