Știri

Permise auto obţinute ilegal în Prahova

8 persoane au fost reţinute, iar alte 26 se află sub control judiciar în dosarul privind obţinerea ilegală de permise auto, a informat joi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova. 
Anchetatorii au propus instanţei ca cele 8 persoane să fie arestate, informează Agerpres. 
Foto: Pixabay
Miercuri, 8 iulie, gruparea specializată în obţinerea ilegală de permise auto formată din cetăţeni români şi străini a fost desfiinţată de anchetatori, fiind efectuate 61 de percheziţii în opt judeţe şi în Bucureşti, 79 de persoane fiind duse la audieri. 
„În cauză s-a stabilit faptul că, începând cu a doua jumătate a anului 2019 şi până în prezent, s-a constituit, pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Ilfov şi a municipiului Bucureşti, un grup infracţional organizat constituit iniţial din nouă membri (cetăţeni români şi străini), la care ulterior au aderat şi alţi cetăţeni români, grupul fiind profilat pe săvârşirea unor infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, precum şi infracţiuni de fals şi de corupţie. 
Scopul grupului l-a reprezentat obţinerea de venituri ilicite prin înlesnirea obţinerii contra-cost şi în mod fraudulos a unor permise de conducere pentru mai mulţi cetăţeni români care nu posedau competenţele necesare obţinerii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România”, au precizat pentru Agerpres anchetatorii care se ocupă de acest caz. 
Permisele erau create în străinătate, iar persoanele care doreau obţinerea unor astfel de documente, le trimiteau membrilor grupării datele personale, o fotografie şi un specimen de semnătură, urmând ca permisele false să fie expediate în ţară la cetăţenii români. În cele din urmă, posesorii acestora se prezentau la serviciile de profil pentru preschimbarea permiselor de conducere străine cu permise de româneşti, menţionează aceeaşi sursă. 
Un astfel de permis costă în jur de 3000 de euro şi include şi diferite comisioane percepute de cetăţenii români şi străini implicaţi. 
Până astăzi, anchetatorii au dezvăluit 50 de astfel de cazuri, care includ români deja posesori de permise false, cât şi persoane care au depus documentele la autorităţile competente pentru preschimbarea permiselor prin acest mod ilicit, o parte dintre aceştia fiind deja semnalaţi cu diferite încălcări ale normelor la regimul circulaţiei rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare