Știri

Pentru sesiunea ianuarie 2018, se cunosc rezultatele examenului de admitere la Școala de Poliție

Pentru diminuarea deficitului de personal, în luna ianuarie 2018, MAI a organizat, în premieră, o sesiune de admitere în școlile de agenți și subofițeri. Au fost scoase la concurs 2.880 de locuri: 1600 pentru agenți de poliție, 700 pentru subofițeri jandarmi, 300 pentru subofițeri pompieri și 280 pentru polițiști de frontieră. Locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune – femei și bărbați, cu excepția celor aprobate la Școala de Subofițeri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, care sunt doar pentru bărbați. Ca și în trecut, recrutarea candidaților s-a realizat în funcție de domiciliu, respectiv reședința acestora, de către departamentele de resurse umane de la nivelul unităților teritoriale și centrale ale Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Proba de verificare a cunoștințelor a constat într-un test scris la limba română și o limbă străină. Pe lângă testul scris, candidații au avut de trecut probele sportive și evaluarea medicală. Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina  a scos la concurs 1300 locuri. 
Aceasta a fost prima admitere la care nu au mai existat criteriile legate de înălțime și de limita maximă de vârstă. Pentru cele 1.300 locuri scoase la concurs s-au înscris inițial 10.404 candidați. După verificarea dosarelor și testarea psihologică, au rămas în cursă 6.152 candidați, iar dintre aceștia, 5.800 s-au prezentat la Câmpina pentru a participa la concursul de admitere. Dintre ultimii menționați, numai 3.850 candidați au trecut cu bine de probele eliminatorii (contravizita medicală și testarea aptitudinilor fizice) și au susținut proba scrisă (test grilă la limba română și o limbă străină – engleza sau franceza). 
La finalul examenului, cel mai pregătit candidat a fost argeșanul Marius Ioan Deaconu, care a obținut cel mai mare punctaj la proba scrisă (93 de puncte). Pe urmatorele două locuri s-au clasat vâlceanul Adrian Angheluș (90 de puncte) și Vlad Cârciumaru (tot 90 de puncte, dar cu o medie mai mică la bacalaureat), din județul Olt. De menționat este faptul că pentru locurile rezervate romilor, prima s-a clasat Raluca Dumitru, cu 92 de puncte, foarte aproape de punctajul primului clasat de pe lista principală a candidaților, spre deosebire de alți ani, când primul candidat rom admis era destul de departe de cel mai pregătit candidat al sesiunii. Între primii zece admiși se numără patru băieți și șase fete. Punctajul minim cu care s-a intrat la această sesiune de admitere este de 54 puncte și a fost obținut de 90 de candidați. Doar patru dintre ei au fost declarați admiși, în limita locurilor disponibile, departajarea făcându-se pe baza mediei de la bacalaureat. Contestațiile s-au depus în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor, iar rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate la sediul instituției și vor fi postate pe site-ul acesteia după alte 24 de ore de la finalizarea depunerii contestațiilor. Așadar, în dimineața acestei zile de marți, cu puțin înainte de apariția publicației noastre, rezultatele finale sunt cunoscute. Candidații declarați admiși vor începe cursurile pe 29 ianuarie, iar durata de școlarizare este de un an.
Adrian BRAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare