Știri

Pe scurt…

Raport en-detail. Vă prezentam, în ediţia noastră precedentă, câteva concluzii ale raportului Curţii de Conturi după ultimul control efectuat la Primăria Câmpina. Ei bine, începând de săptămâna viitoare, vă vom prezenta în detaliu neregulile descoperite de inspectorii Curţii de Conturi. Astfel, veţi avea posibilitatea să vedeţi cine beneficiază de “greşelile” administraţiei locale, dar şi cine sunt responsabilii de această situaţie. Şi nu numai atât!
Sentinţa. În procesul inedit dintre Tribunalul Prahova şi Baroul de Avocaţi s-a dat sentinţa. Reamintim că avocaţii au fost daţi în judecată pentru eliberarea câtorva metri pătraţi din incinta Judecătoriei Câmpina. Primele înfăţişări au avut loc la Câmpina, iar prima instanţă a şi dat verdictul: Baroul trebuie să evacueze spaţiul cu pricina. Avocaţii au posibilitatea de a ataca sentinţa primei instanţe.
Azilul de pe Voila trebuie să aştepte PUG-ul. Printr-o hotărâre a Consiliului Local s-a aprobat realizarea unui azil pentru bătrâni în zona Voila, pe un teren situat între tabăra şcolară şi fosta unitate militară de pe dealul Muscel. Fundaţia care a promis realizarea azilului s-a apucat de treabă, dar s-a lovit de… birocraţie. Reprezentanţii fundaţiei susţin că, după eliberarea certificatului de urbanism, Primăria refuză să le elibereze autorizaţia de construcţie. Din partea Primăriei, purtătorul de cuvânt, Mariana Pătraşca, ne-a explicat situaţia: “Pentru eliberarea autorizaţiei de construire a azilului de bătrâni de pe Voila era necesar un PUZ. Din păcate, odată cu intrarea în vigoare a hotărârii Consiliului Local, a intrat în vigoare şi OUG 114/octombrie 2007 privind protecţia mediului, care prevede că schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi este interzisă, indiferent de regimul juridic. Chiar dacă s-a motivat obţinerea avizului de faptul că e un caz de utilitate publică, schimbarea destinaţiei terenului se poate face numai prin PUG, care sperăm să fie finalizat până la sfârşitul acestui an”.
Bani pentru pensionarii petrolişti. După Ziua Internaţională a Vârstnicilor de la 1 octombrie, Asociaţia Pensionarilor Petrolişti din România a alocat filialei câmpinene a acestei asociaţii suma de 5 milioane lei vechi pentru ajutorarea persoanelor aflate în dificultate. Florea Voicu, responsabilul comisiei sociale a asociaţiei, şi Jean Păunescu, casier contabil, care prestează activitatea de la asociaţie fără a încasa nici un fel de retribuţie, împreună cu conducerea asociaţiei, au decis ca suma primită să fie alocată pentru 11 persoane, care au nevoie de ajutor şi pentru care fiecare bănuţ înseamnă foarte mult.
Clasă pentru romi. În cadrul programului “Ecluza prahoveană a incluziunii sociale”, la Căminul Petrol, acolo unde funcţionează parteneriatul dintre Asociaţia Romilor “Frăţia” şi Consiliul Local Câmpina, sâmbătă, 11 octombrie, s-au mai deschis cursurile unei clase. Este vorba de peste 20 de tineri care vor învăţa timp de trei luni la clasa de cultura plantelor, existând posibilitatea angajării lor ulterioare la întreţinerea spaţiilor verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare