Știri

Pe scurt…

Enache vrea trotuare luminate
În cadrul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Local, cea de la finele lunii noiembrie, la punctul “Diverse”, consilierul Dragomir Enache a ridicat o problemă serioasă, la care primarul Tiseanu a răspuns cu o… gafă. “Aş vrea să ridic problema iluminatului pietonal. Administraţia a realizat iluminatul ornamental pentru sărbători, este foarte bine… Sunt, însă, numeroase locuri în care între stâlpii de iluminat, îndreptaţi spre stradă, şi trotuar se mai află câte un copac, astfel încât pietonii nu beneficiază de un iluminat real pe trotuar. Iar cum trotuarele din Câmpina sunt în mare măsură deplorabile, poate ar trebui să avem în vedere şi acest aspect deloc de neglijat”. Tiseanu a răspuns, cu zâmbetul pe buze şi în felul său. Primarul s-a mirat că Enache merge… pe trotuar! De parcă nu acesta ar fi locul pe care trec zilnic, probabil, peste 75% din locuitorii Câmpinei. Dar este greu să constaţi asta dintr-o limuzină de peste 830 milioane lei vechi, achiziţionată din banii publici şi în care te plimbi în fiecare zi!
Poliţia Comunitară, solicitată la Şcoala 3
În cadrul aceloraşi discuţii, consilierul Gena Preda a solicitat Executivului trimiterea unei patrule în zona Şcolii Generale nr. 3. “Mai ales la momentul intrării sau ieşirii elevilor de la cursuri, ar fi necesară o patrulă a agenţilor Poliţiei Comunitare, pentru că acolo au loc frecvent bătăi ale găştilor de copii romi din zonă. De asemenea, în faţa Spitalului de Psihiatrie Voila, aproape în fiecare zi, în jurul orelor 17 – 18, au loc bătăi între diverse găşti de romi, că ţi-e şi frică dacă te nimereşti prin preajmă în acele momente”.
“Bulevardul nu merită beculeţe de sărbători?!”
Aceasta a fost întrebarea pe care consilierul Dragomir Enache a lansat-o primarului Tiseanu şi viceprimarului Dragomir. Şi Enache a continuat: “Bulevardul a fost dintotdeauna locul de promenadă al câmpinenilor. Dacă pe centru s-a reuşit realizarea unui iluminat ornamental deosebit, măcar instalaţiile vechi nu pot fi folosite pentru celelalte zone, inclusiv Bulevardul?”
Cabinetul de expertiză medicală a intrat în legalitate
Cabinetul de expertiză medicală din cadrul Spitalului Municipal a fost multă vreme nodul gordian, mulţi afirmând că inclusiv datorită spaţiului ocupat de acest cabinet s-a declanşat scandalul mutării Cabinetului de pediatrie la subsolul Policlincii, scandal despre care am scris pe larg la momentul respectiv.Ei bine, d-abia acum, la ultima şedinţă a Consiliului Local, Cabinetul de expertiză medicală a intrat în legalitate, după ce Legislativul local a aprobat acordarea unui spaţiu de 34,43 mp în administrarea Casei Judeţene de Pensii Prahova. Spaţiu este situat la parterul Policlinicii, în locul unde a funcţionat şi până acum…
Încă un stâlp înclinat
Nu este prima dată când semnalăm înclinarea ameninţătoare a unui stâlp de iluminat public de pe raza municipiului Câmpina. Au fost semnalate cazuri de acest gen pe străzile Plevnei, Nicolae Bălcescu, pe Bd. Carol I, pe Pictor Grigorescu… Aproape în nici un caz nimeni nu a luat nici o măsură! De ce? Pentru că pe cei care sunt responsabili în acest domeniu îi cam doare în… cot!Mai adăugăm un caz pe această listă – un stâlp situat pe strada Mihail Kogălniceanu, în apropierea intersecţiei cu strada Hasdeu. Sau acest stâlp s-o fi înclinat de la afişele electorale?! Aiurea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare