Știri

Pe scurt… economic

Angajaţii Rafinăriei au intrat în şomaj tehnic
Soarta angajaţilor Rafinăriei “Steaua Română” este în continuare incertă, încercându-se tot felul de tertipuri pentru a se trage de timp, sperându-se că, la termenul de la finele lunii mai, atunci când se judecă procesul intentat statului de către Rafinărie, unitatea câmpineană va avea de câştig de cauză. Până atunci, începând cu data de 1 aprilie (şi nu e păcăleală) toţi angajaţii Rafinăriei au intrat în şomaj tehnic, primind 75% din salariu. Toată lumea aşteaptă un verdict favorabil din partea justiţiei, care ar putea debloca impasul financiar în care se află Rafinăria şi cei peste 400 de salariaţi ai săi.
Interhome vine după Kaufland?

Retailerul de bricolaj Interhome intenţionează să se extindă în acest an, iar până la sfârşitul anului 2011 să ajungă la o reţea de maximum 15 magazine, după ce a deschis două unităţi, în 2005, la Ploieşti şi Timişoara. „Vrem ca în doi-trei ani să putem ajunge la o reţea de 15-16 magazine, care să ne permită o cifră de afaceri de 120-130 de milioane de euro, pentru a putea conta pe piaţa românească de bricolaj”, a declarat Benoit Benquet, director general al Interhome, citat de Mediafax. Anul acesta, retailerul este interesat să deschidă unităţi alături de Kaufland, în Reşiţa şi Câmpina. Noua investiţie ar putea însemna un mare plus la bugetul local.
Vânzările Lemet au scăzut cu 9%

Într-o analiză realizată de “Ziarul Financiar” se arată că vânzările la mobilă au scăzut în prima parte a acestui an. Printre producătorii de mobilă se află şi firma Lemet, care a anunţat o scădere la vânzările în lei. „Vânzările în reţeaua Lem’s (aproximativ 100 de unităţi) sunt cu 9% mai mici în primul trimestru din 2009 faţă de aceeaşi perioada din 2008, în lei”, a spus Alexandru Rizea, directorul general al Lemet, pentru “Ziarul Financiar”. Rizea mai afirmă că potenţialii cumpărători au devenit „mai economi, mai prevăzători, mai puţin exuberanţi privind cumpărăturile şi mai puţin încrezători în viitor”.Lemet (cu o cifră de afaceri de 40 milioane euro, anul trecut) înregistrează unele dintre cele mai ridicate marje de profit din industrie, iar reţeaua de magazine pe care o operează se extinde continuu şi prin intermediul francizei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare