Știri

Pe scurt…

Un preşedinte… model
Nu a fost o şedinţă uşoară a Consiliului Local. A existat avantajul că s-a nimerit să fie condusă de un om experimentat şi care a dat dovadă de suficientă maleabilitate pentru a nu tensiona nejustificat atmosfera – este vorba de Dragomir Enache. Mai cu o glumă, mai cu o ironie, mai cu o stângăcie care a generat hohote, Enache a asigurat un climat mai puţin stresant, ceea ce a dus şi la mai multă îngăduinţă din partea consilierilor. A ştiut să intervină în stoparea unor conflicte, fără a fi dur, a avut suficientă putere de convingere asupra unor colegi consilieri să-şi retragă proiectele atunci când se iveau probleme mai deosebite, iar atunci când n-a găsit această înţelegere a avut tăria să retrimită un proiect la comisia de specialitate, chiar dacă puţini sunt consilierii care au curajul să facă un astfel de gest faţă de Jenica Tabacu, cea care iniţiase proiectul cu pricina. “Nu retrag proiectul!”, a spus Jenica Tabacu, răspunzând privirilor insistente ale preşedintelui Enache. “Este dreptul dvs, dar cred că este mai bine ca acest proiect să fie retrimis comisiei de specialitate”, a replicat zâmbind Enache.
PD-L – DC?!
Mai erau câteva minute până la începerea şedinţei Cosniliului Local, iar din rândurile democrat-liberalilor nu era prezent decât Viorel Bondoc. Zăgan l-a luat la ochi, întrebându-l dacă au vreo şedinţă şi acesta e motivul pentru care întârzie colegii săi. “Nu”, a răspuns Bondoc. “Dar ştiţi că se schimbă numele partidului dvs, nu?”, a continuat Zăgan pe un ton foarte serios. “Nu”, a răspuns contrariat Bondoc. “O să vă zică de-acum PD-L – DC!” – i-a servit-o Zăgan, spre amuzamentul general, o aluzie la trecerea lui Florin Anghel, de la PNDC la PD-L.
O închiriere cu bucluc
Cu siguranţă, cel mai fierbinte subiect al şedinţei Consiliului Local a fost proiectul de închiriere a celor 21.633 mp, reprezentând ferma zootehnică Voila. Proiectul a venit în acelaşi timp cu răspunsul primarului Tiseanu la întrebarea lui Alin Moldoveanu, de la şedinţa precedentă, privind legalitatea închirierii acelei suprafeţe către o persoană fizică, nu întâmplător – Cătălin Mihart, un apropiat al primarului Tiseanu. “Nu mă satisface absolut deloc răspunsul primit şi continui să cred că închirierea a fost ilegală”, a spus Alin Moldoveanu. Răspunsurile lui Tiseanu au fost destul de subţiri şi nu au atins puncte importante, printre care şi folosirea de către acelaşi chiriaş a clădirilor, pentru care nu avea nici un drept, dar şi multe altele… În cele din urmă, Ion Dragomir, iniţiatorul proiectului, a decis să-l retragă, promiţând să revină cu un alt proiect în care va ţine cont de toate obiecţiunile ridicate de Moldoveanu.
Drumurile noastre…?!
La fel de tensionată a fost atmosfera şi la un proiect iniţiat de Jenica Tabacu în legătură cu aprobarea creării unui drum de acces către lăcaşul de cult al Asociaţiei Augustinienele Sf. Rita, situat pe dealul Muscel. Gheorghe Tudor a fost primul revoltat: “Conform documentaţiei tehnice în baza căreia au obţinut acorduri şi certificatul de urbanism, au cale de acces pe un teren care le aparţine, din Drumul Taberei”. “Dacă s-a demarat construcţia înseamnă că a existat un drum, măcar pe unde au fost aduse materialele”, a punctat şi Enache. Discuţia s-a aprins treptat poate şi din cauza încăpăţânării iniţiatorului, care a ajuns la un moment dat să susţină că acest drum de acces ar putea coincide cu o parte a pistei de motocros. Ceea ce, în mod clar, ar însemna dispariţia motocrosului din zona Câmpina. Retrimis la comisie de preşedintele Dragomir Enache, proiectul a lăsat unele întrebări: Cine şi de ce doreşte un alt drum de acces la mănăstire? De ce este tocmai Jenica Tabacu apărătorul intereselor asociaţiei? Mai există o supoziţie – poate cei care locuiesc în zonă vor mai multă linişte şi-i deranjează motoarele turate. Iar în zonă locuiesc persoane importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare