Știri

„Patrimoniul local”, tema unei întâlniri prilejuite de Ziua Câmpinei

Comunicat de presă
 
Asociația „Câmpina Civică” va marca Ziua Orașului, 8 ianuarie, printr-o întâlnire între iubitorii valorilor urbei noastre.
Cei interesați de patrimoniul istorico-arhitectural al Câmpinei sunt invitați la o masă rotundă cu tema „Patrimoniul local”. Întâlnirea va avea loc marți, 8 ianuarie 2019, ora 19.00, la „Villa Barbizon”, str. Vasile Alecsandri nr.11 (fosta policlinică de copii) și se dorește a fi începutul coagulării unui grup de inițiativă local care să pună umărul la promovarea și conștientizarea valorilor mobile și imobile care dau identitate urbei noastre.
 

 

Sunt bineveniți mai ales oameni de acțiune, cu idei și spirit pozitiv, fie specialiști (arhitecți, muzeografi, profesori, artiști, istorici, oameni de cultură și de turism), fie simpli pasionați de Câmpina, istoria și valorile ei. Primul scop al întâlnirii este de a cunoaște mai bine patrimoniul – pus sau nu în valoare – al orașului, și de a vedea cum putem aduce împreună câmpinenii interesați de popularizarea și conservarea lui durabilă. Găzduiți de o ambianță primitoare și potrivită subiectului, vrem deocamdată să ne cunoaștem, să schimbăm idei și să vedem cum putem face mai multe pentru pasiunea ce ne unește. Discuția va porni de la o succintă prezentare a câtorva subiecte legate atât de imobilele protejate de lege, cât și de cele neprotejate dar valoroase pentru oraș. Inițiator și moderator al întâlnirii: Mădălin-Cristian Focșa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare