Știri

Partidul Prahova în Acțiune fuzionează cu PNL?!

 Potrivit mai multor surse din PNL Prahova și Partidul Prahova în Acțiune, în aceste zile se negociază intens fuziunea prin absorbție a PPA (partid condus la nivel județean de Mihai Apostolache – președinte și de Daniel Ioniță – președinte executiv) de către PNL Prahova.

Din câte se pare, negocierile au început imediat după scrutinul alegerilor locale din 27 septembrie, în urma cărora senatorul Iulian Dumitrescu, candidatul alianței de dreapta PNL-USR-PLUS, a câștigat președinția Consiliului Județean Prahova, dar nu și un număr suficient de mandate de consilier județean care să-i permită constituirea unei majorități confortabile în „parlamentul prahovean”.
În aceste condiții, Iulian Dumitrescu s-a văzut nevoit să înceapă discuțiile atât cu reprezentanții PMP, cât și cu cei din Partidul Prahova în Acțiune pentru formarea unei majorități în detrimentul alianței de stânga, PSD-PRO România-PPU.

Dacă în ceea ce pivește alianța cu PMP lucrurile par fi destul de clare, cele două partide încheind deja un acord în acest sens la nivel național, alianța cu Partidul Prahova în Acțiune are toate șansele să se transforme într-o fuziune prin absorbție în urma căreia PPA-ul condus de Mihai Apostolache va dispărea de pe scena politică, iar reprezentanții de vârf ai acestui partid vor primi, cel mai probabil, funcții politice în PNL și locuri eligibile pe liste la alegerile parlamentare. Negocierile dintre cele două partide ar trebui să se încheie până la sfârșitul acestei săptămâni, având în vedere că PNL Prahova trebuie să înainteze Biroului Permanent Național al PNL, cel târziu până săptămâna viitoare, propunerile de candidați pentru Camera Deputaților și Senat.
Interesant este și faptul că odată cu această posibilă fuziune politică, câmpineanul Daniel Ioniță, fost consilier local și de două ori candidat la funcția de primar al Câmpinei, s-ar putea întoarce în PNL după mai mulți ani de „pribegie” și ar putea ocupa chiar funcția de consilier județean, odată cu o eventuală candidatură și alegere a lui Mihai Apostolache în Parlament.
Vă reamintim că în urma scrutinului desfășurat în 27 septembrie, Partidul Prahova în Acțiune a obținut două mandate de consilieri județeni și 27 de mandate de consilieri locali în tot județul. 

Un comentariu

  1. Daciana Ponta,Melescanu,Severin,Guran,Anghel au avut cabinete la Campina.Cu ce folos au reprezentat ei campinenii.Care sunt costurile-cat consuma dar si cat produce un cabinet in buricul targului,din ce bani se platesc plimbari in strainatate,salarii de parlamentar.Odata ii vedem la 4 ani apoi ne ardem….cred ca cei care au dus-o bine in comunism,ei si copii lor sunt miliardar azi.Altii strang cureaua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare