BREAKING NEWSȘtiri

Monitorizare video pe drumurile județene din Prahova

Consiliul Județean Prahova a votat în cadrul şedinţei ordinare de joi, 28 octombrie, proiectul privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general pentru obiectivul de investiții „Implementarea unui sistem inteligent de monitorizare și supraveghere video a traficului pe drumurile publice de interes județean și dezvoltarea unui centru de management al traficului prin aplicații video specializate” în vederea depunerii solicitării de finanțare prin Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”.
Lucrările vizate de acest proiect vor acoperi tot teritoriul Prahovei. Administrarea drumurilor județene (peste 1100 km) este asigurată de către Consiliul Județean Prahova, excepție făcând sectoarele situate în intravilanul localităților urbane. Lungimea totală a drumurilor județene, este de aproximativ 1.187 km, din care: 191,5 km drumuri de asfalt tip beton; 11,2 km drumuri de beton de ciment; 862,3 km drumuri cu îmbrăcăminți asfaltice; 50,2 km drumuri pietruite; 31,8 km drumuri de pământ.
Sistemul inteligent de monitorizare și supraveghere video a traficului pe drumurile publice de interes județean și dezvoltarea unui centru de management al traficului prin aplicații video specializate, va asigura un nivel ridicat de securitate prin asigurarea unei bune monitorizări a zonelor de interes, a traficului rutier și pietonal cu înregistrarea permanentă a imaginilor și arhivarea acestora în vederea utilizării ulterioare ca mijloc de probațiune.
Valoarea investiţiei se ridică la peste 17 milioane de lei, dintre care contribuţia de la bugetul judeţean ar fi de aproape 576.000 lei. Durata de execuţie va fi de 20 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare