Știri

Marşul pe două roţi a devenit tradiţie la Câmpina

Respectul reciproc în trafic, ca element de importanţă vitală în circulaţia rutieră, este ceea ce doresc să promoveze organizatorii marşului desfăşurat în fiecare primăvară în oraşul nostru.

Sâmbătă, 21 aprilie, începând cu ora 10.00, în parcul de la Soldat s-a dat startul unei noi ediţii a Marşului pe două roţi, manifest civic de conştientizare şi responsabilizare a participanţilor la traficul rutier, la care au luat parte în jur de 300 de persoane de toate vârstele. Timp de aproximativ două ore, arterele principale de circulaţie rutieră din Câmpina au fost rezervate bicicliştilor şi motocicliştilor care, de la mic la mare, au pornit pe traseul dinainte stabilit. 

Organizatorii evenimentului au fost Asociaţia Pro Câmpina, Asociaţia Roata de Foc, Asociaţia Caraiman Câmpina şi Bicicliştii Anonimi, care au avut anul acesta ca partener Şcoala Generală „Ion Câmpineanu, al cărei reprezentant, prof. Dan Popescu, a fost responsabil cu sonorizarea.
Asociaţia Roata de Foc RC şi prietenii lor motociclişti au avut acelaşi deziderat, acela de a semnala prezenţa lor în trafic, oferind şi cerând respect reciproc pe drumurile publice. Asociaţia Caraiman Câmpina şi bicicliştii s-au asigurat de promovarea obligaţiilor şi a drepturilor acestora conform codului rutier, în timp ce Asociaţia Pro Campina s-a străduit, ca de fiecare dată, să organizeze evenimentul cât mai bine, cu ajutorul voluntarilor și sprijinul sponsorilor.
La ediţia din acest an, copiii cu vârste mai mici de 14 ani au participat doar la prima parte a marşului, respectiv pe traseul Parc Soldat – Carol I până la sensul giratoriu din cartier Slobozia şi retur. 
În timp ce adulţii au continuat marşul pe traseul Bulevardul Carol I – Calea Doftanei – I.H. Rădulescu, până în cartierul Muscel, apoi retur, pentru cei mici a fost organizată în parcul de la soldat o activitate de desen pe teme de circulaţie rutieră. 
La sfârşitul evenimentului a fost organizată, ca în fiecare an, o tombolă la care participanţii la marş au putut câştiga diferite premii oferite de Ozon Smart, Outdoor & Bike şi Miţu Chiţu. Sponsorii acestei ediţii au fost, ca de obicei, Diverta, care a pus la dispoziţia celor mici materialele necesare pentru desenele cu tematică rutieră, Apă Talea care a asigurat hidratarea şi societatea Lemet, sponsorul principal, care a oferit premiul cel mare, o canapea şi două fotolii care i-au revenit lui Ciprian Valentin Gheorghe, motociclist la Clubul Happy Street Brotherhood din Câmpina. 
Faptul că participanţii la marş au petrecut o frumoasă dimineaţă de sâmbătă în aer liber, pedalând sau încingând motoarele în mod responsabil, făcând schimb de informaţii şi socializând şi altfel decât în mediul virtual, este suficient pentru a concluziona că şi ediţia din acest an a fost o reuşită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare