Știri

Marș pe două roți pentru respect în trafic

A devenit o tradiție marșul bicicliștilor și al motocicliștilor pentru respect în trafic, eveniment care are loc în fiecare primăvară și a ajuns, vineri, 23 aprilie, la a treia ediție. Anul acesta, dat fiind că nu mai era mult până la alegerile locale din 5 iunie, organizatorii manifestării (Asociațiile ”PRO Câmpina”, ”Roata de Foc”, ”Bicicliștii Anonimi” și Caraiman) s-au grăbit puțin, pentru că, peste două săptămâni,  începea campania electorala, perioadă în care sunt interzise manifestările publice.
Evident, mesajul principal pe care au vrut să-l dea toți participanții la eveniment a fost acela al respectului în trafic. Au fost prezenți duminică la ”Marșul pe două roți” aproape 220 câmpineni (circa 60 de motoare cu vreo 70 de ocupanți, și restul bicicliști). Evenimentul nu ar fi fost posibil fără ajutorul financiar al sponsorilor SC LEMET S.R.L și Outdoor & Bike Câmpina, care au acordat fiecare câte trei premii bogate, înmânate câștigătorilor unei tombole, ale cărei numere câștigătoare au fost extrase la finalul curselor. 
Fiecare participant a primit un număr la această tombolă, iar extragerea a fost făcută de unul dintre copiii prezenți. Spre deosebire de anul trecut, acum s-au desfășurat două curse: prima, a motocicliștilor, iar a doua, a bicicliștilor. Traseul a fost comun:  Calea Doftanei – B.P. Hasdeu – Lac – I.H. Rădulescu – Muscel – Siretului – B. Vasile – Crângului – Carol I – Fibec – Culturii – str. Grivitei – str. Schelelor – Carol I și înapoi în Parc. Startul s-a dat de lângă Parcul de la Soldat. Anul trecut, au fost mult mai mulți participanți, dar anul acesta vremea schimbătoare i-a reținut pe mulți bicicliști acasă, iar motocicliștii din București au fost ocupați cu participarea la un alt eveniment, anunțat mai din timp. Andrei Paraschiv, președintele Asociației ”Roata de Foc”, ne-a declarat: 
”Am organizat acest marș pe două roti pentru a promova respectul reciproc în trafic, atât din partea noastră, cât și din partea șoferilor. Mai ales, acum, la începutul sezonului cald, când începe să se intensifice prezența motocicliștilor pe arterele rutiere. Spun asta, deoarece, se știe, pe timpul iernii nu se poate merge pe motocicletă, iar acum, în primavară, șoferii autovehiculelor ar trebui să-și amintească de noi. Deci vrem prin acest mars să subliniem nu doar mesajul respectului reciproc de către toți participanții la trafic, dar totodată să le aducem aminte șoferilor că existăm și noi, pe străzi și șosele, fiindcă în timpul iernii ne uită, de obicei, iar primăvara au loc cele mai multe accidente rutiere în care sunt implicare motocicletele. Aproape toți suntem bicicliști, așa că putem spune că prin marșul bicicliștilor se promovează, de asemenea, o mai mare grijă pentru mediul ambiental, prin folosirea acestui mijloc de transport ecologic și benefic sănătății.”
Una peste alta, evenimentul a fost un real succes, el decurgând fără incidente, sub atenta supraveghere  a polițiștilor și jandarmilor prezenți. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare