Știri

LANSARE DE CARTE: „Hitler sunt eu/ În alai popular spre Auschwitz”

Luni, 18 mai, cunoscutul scriitor şi jurnalist Nicolae Cristache vă aşteaptă, începând cu ora 16.00, la Căminul Cultural din Cornu, unde va avea loc lansarea cărţii „Hitler sunt eu/ În alai popular spre Auschwitz”.
Prin această carte (publicată de editura eLiteratura), Nicolae Cristache se desparte de veacul său. După ce s-a furişat în intimitatea gândirii lui Nicolae Ceauşescu, personalitatea din istoria Românei care i-a taxat existenţa, a scris romanul „Un erou blestemat” . S-a închipuit, apoi, în ultimele ore din viaţa lui Karl Marx, celălalt însoţitor al vieţii sale, pândindu-i călcâiul lui Ahile în romanul „A doua venire”. Iată-l, de data asta, încercând imposibilul: îşi asumă personalitatea cea mai odioasă a veacului în romanul „Hitler sunt eu” ca să poată zice: Hitler suntem toţi. 
Titlul, poate, te izbeşte. Dacă te apuci de citit cartea, eşti trimis direct în istoria Europei. Cu siguranţă, oricine a auzit de Hitler, liderul mişcării naziste, cel mai cunoscut rasist, cel care a exterminat evreii în masă. Ei bine, această carte vine tocmai ca o poveste a ceea ce înseamnă Hitler, dar nu din perspectiva deja cunoscută, ci dintr-una autentică. Inspirat, probabil, din celebra formulă a Regelui Soare, Ludovic al XIV-lea, şi anume „Statul sunt eu”, autorul îşi numeşte astfel cartea pentru a transmite ideea că Hitler suntem toţi; pentru că există în noi o sămânţă care ne face să fim Hitler, Stalin, Lenin… Mărturisirea autorului stă aşezată pe coperta cărţii: „Hitler suntem toţi. Germania – lider continental, Estul – spaţiul vital. Deosebirea dintre mine şi lume este aceea că eu îmi pun în seamă o evidenţă pe care ceilalţi o refuză. Nu e o fericire, îi asigur. O eliberare, da!”.
Aşadar, nu rataţi întâlnirea cu unul dintre cei mai importanţi membri ai comunităţii prahovene!  Persoanele care nu pot ajunge la Căminul cultural din Cornu, pot comanda cartea telefonic sau online direct la editură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare