Știri

Laboratorul de analize medicale SanConfind – printre cele mai moderne din ţară

În următoarele săptămâni, la Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina se va da în folosinţă un laborator de analize medicale ultraperformant, printre cele mai moderne din ţară. Prin metodele de analiză folosite, precum şi prin aparatele şi echipamentele medicale de ultimă generaţie din dotare, Laboratorul de analize medicale SanConfind va reprezenta un etalon în domeniul diagnosticării celor mai ascunse şi mai periculoase afecţiuni şi maladii. 
Analizele de laborator  nu au o istorie îndelungată
În istoria medicinii, practica folosirii analizelor medicale de laborator nu este prea veche. În antichitate şi în epoca medievală, dar şi mult timp după aceea, luarea de sânge era considerată o metodă de vindecare a hipertensiunii, febrei, migrenei, apoplexiei sau a altor boli. Multe secole au trecut apoi până la folosirea analizelor de sânge ca o modalitate de evaluare a unei stări patologice, pe baza considerentului că starea de sănătate a unui pacient este reflectată de compoziţia sângelui acestuia. Analizele de sânge se folosesc pentru evidenţierea diferiţilor markeril specifici din sânge şi alte lichide biologice. Interpretarea rezultatelor unor analize de sânge ţine seama de mai multe aspecte: corelarea cu examenul medical precedent, raportarea la valorile normale stabilite statistic şi contextul existent. De aceea, în funcţie de vârsta sau sexul pacientului, precum şi de istoricul sănătăţii sale, concluziile pot fi diferite. Adesea, recoltarea probelor de sânge trebuie făcută în condiţii speciale (de exemplu, în lipsa tratamentului cu antibiotice sau cu alte medicamente, pentru a elimina riscul ca germenii să nu crească). Multe analize de sânge necesită pregătiri speciale, mai ales în ceea ce priveşte regimul alimentar (o perioadă mai lungă de inaniţie sau anumite diete). Înaintea efectuării multor analize, sunt interzise consumarea de alcool, efortul fizic intens etc. De asemenea, poate fi interzisă recoltarea unor  analize de sânge de la persoanele aflate într-o evidentă stare de oboseală, stres, nervozitate, din cauza faptului că, în cazurile menţionate mai devreme, există riscul unor abateri de la valorile normale fără nicio legătură de cauzalitate cu adevărata afecţiune a pacientului. O situaţie specială o reprezintă pregătirea copiilor în vederea recoltării probelor de sânge, prin discuţii prealabile cu cei mici care să le înlăture acestora starea de frică.
Metode de lucru şi aparatură de excepţie
Laboratorul de analize medicale SanConfind are două compartimente principale: hematologie – biochimie –  imunologie – virusologie şi microbiologie – parazitologie. Aici se pot realiza o gamă foarte largă de analize. Ceea ce face diferenţa, în comparaţie cu alte centre de analize medicale, sunt trei factori. În primul rând, se aplică o metodă specială nouă la analizele de imunologie, rar întâlnită în practica celorlalte centre medicale, metodă care oferă o acurateţe maximă rezultatelor de laborator. Astfel, se pot depista mult mai uşor şi mai correct eventuale dezechilibre din sistemul imunitar al solicitantului. Evident, analizele de laborator vor fi puse mereu în corelare cu ceea ce se poate evidenţia în alte investigaţii medicale de către medicii specialişti (de exemplu, la Departamentul de Imagistică Medicală al SpitaluluiSanConfind). Tot în urma unor analize speciale, personalul Laboratorului îi poate ajuta pe pacienţi să-şi rezolve mai uşor problemele de infertilitate. Al doilea mare plus al Laboratorului SanConfind îl reprezintă aparatul automat pentru bacteriologie Vitek 2, care reprezintă un sistem automat foarte performant pentru identificarea bacteriană şi testarea sensibilităţii la antibiotice a bacteriilor, fungilor etc. Rezultatele analizelor se obţin într-un timp mult mai mic decât în cazul metodei clasice (manual). De fapt, sistemul automatizat (închis), prin care se realizează analizele de laborator de microbiologie, şi care poate depista greşelile umane în procesarea datelor de intrare şi în rezultatele obţinute, reprezintă al doilea mare plus al unităţii. El conferă nu doar rapiditate, ci şi siguranţă şi acurateţe (corectitudinea identificării este de aproape 100% pentru toate tipurile de bacterii). În al treilea rând, toate materialele pe care se lucrează analizele de sânge la SanConfind (medii de cultură, reactivi etc), sunt de cea mai bună calitate şi provin de la cele mai bune firme producătoare din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare