Știri

La Spitalul SanConfind se vor face mici intervenții chirurgicale ortopedice

  • În viitor, vor fi posibile chiar operații pe coloana vertebrală după tehnici engleze și belgiene
Așa cum v-am anunțat la timpul potrivit, de câteva luni, la SanConfind se face ortopedie ca în Belgia. Este un lucru remarcabil și posibil datorită faptului că la cabinetul Ortopedie din Policlinica SanConfind lucrează cu normă întreagă, din luna martie, un profesionist desăvârșit al ortopediei și traumatologiei: medicul specialist Viorel Albu. Acesta s-a perfecționat pe plan profesional în două spitale importante din Belgia (primul spital din Bruxelles, iar al doilea, dintr-un oraș situat în apropierea ”inimii” Uniunii Europene”). În scurt timp, în blocul-operator al Spitalului SanConfind se vor putea realiza mici intervenții chirurgicale, am aflat de la medicul ortoped ale cărui servicii sunt solicitate de tot mai mulți pacienți. Tot domnul doctor Viorel Albu ne-a informat că, nu peste mult timp, împreună cu un bun prieten, fost coleg de rezidențiat (un medic din Târgu Mureș care lucrează de mulți ani într-un spital din Anglia), va reuși să rezolve afecțiuni ale coloanei vertebrale tot prin operații realizate în ultraperformantul bloc-operator SanConfind. 
Mici intervenții chirurgicale prin contract cu Casa de Sănătate
”Din data de 6 mai, am început un contract cu CJAS Prahova pentru programul de consultații și de mici intervenții la cabinetul medical de specialitate. Acest contract prin care am obținut finanțare de la CJAS înseamnă că pacientul nu plătește nici consultația, nici tehnica medicală de care beneficiază și pe care o facem noi; de exemplu, injecții, infiltrații intraarticulare cu diferite substanțe în cazul artritelor inflamatorii etc. Aceste proceduri se vor deconta prin Casa de Sănătate. Totuși, pacienții urmează să plătească substanțele respective, pe care și le pot procura, pe baza unor prescripții medicale, de la farmacia spitalului, o unitate foarte bine dotată cu tot felul de medicamente și materiale sanitare, dar și din alte farmacii exterioare unității. Noi sperăm ca, începând cu data de 15 iunie, să avem un nou contract cu CJAS Prahova, care privește intervențiile chirurgicale și spitalizarea de zi, în domeniul traumatologiei și ortopediei. Avem o listă de circa 20 de intervenții chirurgicale pe care le putem face în contract cu Casa de Sănătate. Aceasta înseamnă că pacientului îi vor fi decontate de către CJAS Prahova, aproape în totalitate, intervențiile chirurgicale care i se vor face. Pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie și a consultului meu, omul vine, este operat și apoi beneficiază de spitalizarea de zi (în cel mult 12 ore, el va fi operat si apoi atent monitorizat în perioada postoperatorie). Anumite servicii (de cazare, dar nu numai), vor fi plătite de către pacient, dar la prețuri foarte rezonabile. Pentru a ne încadra în cele 12 ore ale spitalizării de zi, pentru început vom face operații care să nu necesite o spitalizare mai lungă, cum ar fi: artroscopii de genunchi – pentru leziunile de ligamente și de menisc, afecțiunile hallux valgus (monturile, în limbaj popular), ablațiile materialelor de osteosinteză (scoaterea tijelor, a plăcilor etc), artrite, canale carpiene s.a.m.d. Sperăm ca, în viitorul apropiat, să avem contract cu CJAS pentru spitalizare continuă”, ne-a declarat medicul ortoped ”belgian”.
Operații pe coloana vertebrală ca în Anglia și Belgia
Tot de la domnul doctor Albu am mai aflat că ”în viitorul apropiat, se va realiza o colaborare cu un medic ortoped din Târgu Mureș, un fost coleg al meu de rezidențiat care lucrează de mulți ani în Anglia, unde a operat numai pe coloana vertebrală. În varianta spitalizării continue, cu ajutorul performantului bloc-operator de la SanConfind, care este dotat ca în Occident, vom putea face împreună diverse intervenții chirurgicale pe coloana vertebrală, cum ar fi hernia de disc, artrodeze, intervenții in zona cervicală și în cea lombară etc. Așa cum m-am întors eu din Belgia, colegul meu se va întoarce în curînd din Anglia, acasă, la Târgu Mureș, după care va dori să își extindă activitatea printr-o colaborare cu Spitalul SanConfind. Sunt convins că, având un bloc-operator, un departament de imagistică medicală și o bază de recuperare bine puse la punct, vom putea începe proiectul nostru comun de operații pe coloana vertebrală în cele mai bune condiții, iar calitatea operațiilor va fi asigurată la standarde înalte.”
(PUBLICITATE)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare