(P) Pentru a veni în întâmpinarea pacienților, conducerea Spitalului SanConfind a decis ca, în sistemul spitalizării continue, cu referire la orice naștere și intervenție chirurgicală ginecologică, pacienții să își poată plăti și în rate serviciile medicale primite. Nu intră în această situație cazurile gravidelor care solicită monitorizări pe perioade mai îndelungate, deci tot în regim de spitalizare continuă. Menționăm că serviciile medicale acordate pacienților SanConfind în regim de spitalizare de zi, sau în regim ambulatoriu (în cadrul consultațiilor și tratamentelor efectuate la Cabinetul Obstetrică-Ginecologie din Policlinica SanConfind), nu beneficiază de această facilitate. Cele din urmă pot fi, în schimb, decontate prin CJAS Prahova.
Echipamente medicale de top
Medicul primar Dan Mihalache, șeful Secției Obstetrică-Ginecologie din SanConfind, care a venit de la Maternitatea Ploiești, fiind foarte cunoscut și apreciat în lumea medicală din capitala județului, consideră că ”toate dotările acestei secții sunt de vârf. Spitalul SanConfind poate oferi servicii comparabile cu cele din Occident. Vorbim de nașterea spontană în condiții civilizate, cât mai puțin medicalizată, cu respectarea intimității și la care tatăl poate asista, sau, dacă este nevoie, de nașterea prin operație cezariană. De asemenea, se pot efectua intervenții chirurugicale ginecologice minim invazive, cu recuperare rapidă. Serviciul de imagistica medicală, laboratorul de analize, compartimentele de terapie intensivă și de neonatologie sunt și ele foarte performante.”
Realizări și performanțe
Realizarile Secției Obstetrică-Ginecologie pe primele 6 luni din 2018 nu sunt deloc de neglijat pentru o structură medicală aflată la început de drum. Astfel, aici au avut loc 99 de nașteri, dintre care două nașteri gemelare. La Maternitatea SanConfind s-au născut 101 copii, dintre care 63 baieti si 38 fete. Mamele provin din diferite zone teritoriale si geografice. Astfel, 74 provin din mediu urban, iar 25 din mediul rural. Marea majoritate a pacientelor o reprezintă cele din judetul Prahova, dar au fost și proaspete mămici venite din București sau din diferite județe: Ilfov, Buzău, Vrancea, Sibiu. După Câmpina și Ploiești, Bucureștiul rămâne pe locul 3 în topul adresabilității pacienților SanConfind.
Din ianuarie 2017, de când funcționează Maternitatea SanConfind, aici au venit pe lume 149 de copii (147 de nașteri, dintre care două gemelare). S-au efectuat 179 de intervenții chirurgicale ginecologice (15 operații laparoscopice).
Echipa medicală din secția O-G este completă: trei medici permanenți de specialitate (dr. Dan Mihalache, dr. Oana Dumitrescu, dr. Ion Nica), trei medici obstetricieni colaboratori (dr. Elena Fusu-Plăiașu, dr. Denisa Nica, dr. Marilena Avram). Activitatea de neonatologie este asigurată de un medic permanent (dr. Eugenia Grumezescu) și patru medici colaboratori (dr. Cristina Popa, dr. Raluca Teodosiu, dr. Lucica Moldovan, dr. Cerasela Alexiu). În domeniul ATI lucrează doi medici (dr. Delia Bucur și dr. Luminița Luțan). Secția are 12 asistente de O-G (dintre care trei sunt moașe, deci cu studii superioare), 9 asistente de Neonatologie și 6 asistente ATI.
În regim de spitalizare de zi au fost îngrijiți 117 pacienți, înregistrați după cum urmează: 2 la Balneoterapie, 26 la Cardiologie, 12 la Chirurgie, 57 la Dermato-Venerice, 16 la Diabetologie și 4 la Gastroenterologie.