Știri

La jumătatea lunii mai 2016, Spitalul SanConfind va deschide un cabinet de Gastroenterologie condus de prof. univ. dr. Radu Voiosu

Pe la jumătatea lunii mai 2016, în Ambulatoriul Centrului Medical SanConfind din Poiana Câmpina va fi dat în folosință un modern cabinet de Gastroenterologie, unde pacienții vor fi îngrijiți de medicul primar prof. univ. dr. Radu Voiosu, o personalitate marcantă în domeniu. Conducerea acestui cabinet de către o somitate în materie ridică la o valoare maximă logistica de excepție din dotarea unității, făcând ca SanConfind să devină, nu peste mult timp, locul în care mulți suferinzi de boli ale tubului digestiv (esofag, stomac, ficat,   pancreas, intestinul subțire, intestinul gros etc), îsi vor găsi vindecarea sau alinarea suferințelor. 
Doi profesori universitari la SanConfind
Săptămâna trecută, au fost achiziționate și montate două aparate ultramoderne, cele mai performante dotări ale cabinetului de Gastroenterologie, unice în întreg județul Prahova. La punerea lor în funcțiune au participat doi medici eminenți care vor lucra la SanConfind, profesori universitari și doctori în științele medicale: Radu Palade – directorul medical al Spitalului SanConfind, și Radu Voiosu – conducătorul Cabinetului Gastroenterologie. Cei doi Radu ai medicinei românești de elită vor putea aduce, cu siguranță, vindecare și bucurie în trupurile și sufletele pacienților SanConfind. Numele lor sunt predestinate a alunga suferința și a lumina fețele bolnavilor, de-ar fi numai să ne gândim că poate celor doi medici le-a fost dat de la Dumnezeu să poarte acest nume. Radu este un nume relativ des întâlnit în limba română, fiind împrumutat din slavonă. Etimologic, el are legătură cu cuvântul slav “radost”, care înseamnă bucurie. Atribuirea lui poate semnifica fie bucuria părinților pentru nașterea unui copil, fie că acesta va fi o persoană bucuroasă sau aducătoare de bucurii. Cu cele două aparate de ultimă generație amintite mai sus, dotarea Cabinetului Gastroenterologie este aproape gata. Există tot instrumentarul necesar, mai puțin echipamentul de sterilizare la rece, care va fi adus în următoarele zile. 
   
Un medic gastroenterolog de nivel internațional
Medicul Radu Voiosu, apreciat atât la nivel național, cât și la nivel internațional pentru experiența și expertiza sa profesională, este membru al Academiei de Științe Medicale. Locuiește în București, dar s-a născut în 26 aprilie 1944 la Calafat. Este căsătorit și are doi băieţi, ambii şefi de promoţie la Medicină. A absolvit Facultatea de Medicină Generală a Institutului de Medicină şi Farmacie în 1968. A pus bazele Laboratorului de endoscopie digestivă din Spitalul Clinic Colentina şi a condus, timp de 17 ani, Secţia de Gastroenterologie din acest spital, până în 2011. Este medic primar gastroenterolog din 1999. Profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”  Bucuresti din 2000, apoi conducător de doctorate, din CV-ul său impresionant nu lipsește scrierea unor valoroase cărți de medicină. Este autorul unic a 4 cărţi, colaborator la alte 20 de cărţi, 31 de publicaţii Pubmed şi 4 publicaţii ISI (Information Sciences Institute). 
Doctorul Radu Voiosu a format zeci de generații de studenți ai Facultății de Medicină și numeroși medici rezidenți gastroenterologi care au ajuns ulterior specialiști de elită. 
Este vicepreședinte al Societății Române de Hepatogastroenterologie; Membru în Comisia de Gastroenterologie a Ministerului Sănătății; Membru al Societății Franceze de Gastroenterologie și Hepatologie; Membru Fondator al Asociației Române de Chirurgie Endoscopică; Membru fondator al Fundației Academiei de Stiințe Medicale. Din 2014, prof. univ. dr. Radu Voiosu s-a alăturat echipei de medici de la Medicover. 
Cele mai frecvente trei probleme
Gastroenterologia este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, depistarea, diagnosticarea și tratarea bolilor tubului digestiv și ale organelor anexe. Termenul de gastroenterologie cuprinde și hepatologia, pancreatologia, endoscopia digestivă. Beneficiind de o infrastructură deosebită și de un personal medical înalt calificat, serviciile medicale oferite de Cabinetul Gastroenterologie de la SanConfind vor găsi o fericită rezolvare pentru toate problemele pacienților, dintre care trei sunt cele mai importante și mai frecvente. 
1.Cancer colo-rectal. Aveți 50 de ani? Aveți rude de sânge cu cancer colo-rectal? Aveți scaune cu sânge sau diaree neexplicată? O colonoscopie vă poate ajuta să depistați boala în stadii vindecabile !
2.Dispepsie organică. Aveți arsuri frecvente? Aveți dificultăți la înghițit? Ați slăbit fără să doriți? O endoscopie digestivă superioară poate lămuri cauza și gravitatea problemei !
3. Boli hepatice virale cronice. Acestea sunt hepatitele cronice și ciroza ficatului. Cauzele sunt multiple, dar cele mai frecvente sunt infecțiile cu virusurile hepatitice B, C, D. Boala evoluează fără să vă dați seama. Cereți ajutorul medicului pentru a căuta o boală ascunsă ! Depistați infecția mută cu virusurile hepatitice B, C, D !
Pentru o programare la Cabinetul de gastroenterologie de la SanConfind,
puteți suna la  tel. 0372.327.427 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare