BREAKING NEWSȘtiri

La Câmpina, ornamentele stradale au costat anul acesta 60.000 de euro

Bugetul alocat în 2021 pentru închirierea, montarea și demontarea ornamentelor este dublu față de cel alocat în anii trecuți

Noile decorațiuni stradale specifice sărbătorilor de iarnă, ce au împânzit și colorat municipiul Câmpina începând cu seara de Sfântul Andrei, par a-i încânta foarte tare pe localnici. Poate și pentru că reprezintă unul din puținele lucruri de care ne mai putem bucura împreună, fie că suntem sau nu vaccinați.
În anii trecuți, fosta administrație locală câmpineană a preferat să mai repare din vechile instalații ori să închirieze ornamentele stradale, în loc să cumpere altele noi, pentru a decora atât zona centrală, cât și străzile laterale, prețul pentru serviciul de montare-demontare și închiriere, cel puțin în ultimii 4-5 ani, învârtindu-se în jurul sumei de 30.000 de euro. Iată că și actuala administrație, condusă de Alin Moldoveanu, a adoptat aceeași metodă a închirierii, numai că bugetul alocat acestor servicii în 2021 este cu mult mai mare, chiar dublu față de cel alocat anul trecut (când au fost plătiți circa 14.000 euro pentru închirierea instalațiilor și 9.000 de euro pentru montare/ demontare) și triplu față de 2017, când administrația locală a cheltuit în jur de 20.000 de euro.

Cu toate că sunt semne din ce în ce mai clare că bugetul local suferă la mai toate capitolele, lucru asupra căruia însuși primarul a atras de nenumărate ori atenția, iată că mai e loc de mofturi. Anul acesta, potrivit datelor oferite de Serviciul Electronic de Achiziții Publice, administrația locală a făcut o achiziție în valoare de 244.579 lei (fără TVA), 291.000 lei cu TVA, adică aproape 60.000 de euro, obiectul achiziției fiind ”închirierea, inclusiv montarea-demontarea instalaţiilor de iluminat festiv, pe perioada sărbătorilor de iarna 2021-2022, în Municipiul Câmpina”. Potrivit acelorași date, ”lucrările pentru montare-demontare sunt atat pentru instalațiile de iluminat ce se vor închiria, cât și pentru cele puse la dispoziție de către autoritatea contractantă”. Numărul instalațiilor care au fost închiriate este de 226 bucăți, în timp ce instalațiile puse la dispoziție de municipalitate constau, conform caietului de sarcini, în plase luminoase (1 x1,5 = 40 buc), instalații ghirlandă luminoasă (cca 20 m montată pe arbori = 450 buc), figurine luminoase de stâlp (137 buc), furtun luminos (6 role/100 m = 600 ml). Lucrarea a fost atribuită firmei hunedorene MK Lighting SRL.
Ce este drept, orașul este minunat împodobit, îndeosebi zona centrală, cu cele două parcuri. Doar zăpada mai lipsește pentru ca peisajul să fie într-adevăr unul de basm. Oamenii se fotografiază fericiți și împânzesc platformele de socializare cu zeci de instantanee numai bune să mai detensioneze nervii întinși la maxim în acest final de an. Ne permitem această cheltuială? Se pare că da! Dar nu fără ca alte capitole să nu aibă de suferit. Cum ar fi, spre exemplu, cazul bugetului alocat culturii, care anul acesta a fost mai mic de 50.000 de euro (!!!) ori cazul investițiilor, un capitol care este precum o vacă numai bună de muls și de sacrificat.
Probabilitatea ca în viitorul nu foarte îndepărtat să avem în centrul civic un șantier de proporții este tot mai mare, având în vedere că proiectul privind realizarea unui pasaj subteran prinde tot mai mult contur. Așa că nu ne rămâne decât să ne bucurăm de această frumoasă surpriză făcută de administrația locală, pentru că nu se știe dacă anul viitor vom mai putea să circulăm pe centru, dar să mai împodobim măcar vreun stâlp!

3 Comentarii  

  1. Tara arde si babele se piaptana.. Nu zicea primarul ca n-avem bani, ca suntem in faliment, ca nu stiu ce? Acum da 60.000 de euro, o suma IMENSA pe niste becuri…de banii astia dadea cu lavabila in toate scolile din oras si mai ramaneau si bani pentru cultura… un gest iresponsabil pentru o baie de multime si a lua ochii de la problemele reale ale orasului.

  2. O aberație tunelul subteran ar fi mai potrivit și mai ieftin daca exmatriculați jegul ăla de magazin Carrefour,chiar și piata…unde?Pe terenurile de langa autogara așa scăpăm și de bucureșteni și de bețivii din spatele pietii și de gunoaie și de monștrii de camioane care aduc marfa la Carrefour și de mașinile piețarilor,nu credeți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare