Știri

Karpatia Horse Show 2016 – aceeași rețetă, același succes

În perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2016, pe domeniul Cantacuzino de la Florești, o locație deosebit de generoasă ce se întinde pe 130 de hectare cu vegetație impresionantă, în imediata vecinătate a ruinelor fermecătoare ale celebrului palat Micul Trianon (construit între anii 1911 și 1913 de către Gheorghe Grigore Cantacuzino “Nababul”), s-a desfășurat cea de-a doua ediție a concursului internațional de hipism intitulat Karpatia Horse Show 2016. 
Pe linie sportivă, ediția 2015 s-a remarcat printr-un concurs calificativ de 3* pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, secțiune care a atras în premieră sportivi din Marea Britanie, Italia, Belgia, Spania, India, țări care nu au mai concurat în România niciodată. Numeroși concurenți bulgari și români au participat la diverse secțiuni, pentru a întregi spectacolul hipic. 
Ediția din acest an a avut aceeași rețetă și același succes ca cea din anul precedent, ba chiar a venit cu ceva în plus față de 2015, probe noi care au însemnat, desigur, mai multă strălucire și notorietate pentru acest eveniment deosebit, care poartă amprenta directorului său, Mihnea Vîrgolici (deținătorul Asociației ecvestre HipoHouse), dar și a lui Rareș Tudorache, președintele Fundației Cantacuzino Florești, gazda acestui concurs. Cei doi, prieteni din liceu, sunt implicați trup și suflet în organizarea concursului (denumit, în trecut, Karpatia Horse Trials), prin care doresc să confere o amploare mai mare echitației în România și să facă din acest sport elegant, încă de nișă în țara noastră, o activitate de prim interes. Au fost probe de dresaj, de cross-country și de atelaje, la care au participat 60 de concurenți din șase țări. Și nu doar din Bulgaria vecină, ci și din țări cu tradiție în hipism. Karpatia Horse Show a dovedit și prin ediția de anul acesta  că este mult mai mult decât un eveniment sportiv de marcă. (A.B.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare