Știri

Județul Prahova, locul al treilea la numărul de cazuri noi de infectare cu COVID-19

După București și Argeș, județul Prahova ocupă astăzi locul al treilea la numărul de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, reiese dintr-o analiză realizată de Newsweek România. 
Potrivit datelor puse la dispoziție de Grupul de Comunicare Strategică, în intervalul 22 iulie – 4 august în Prahova s-au înregistrat 1.012 de cazuri noi de infectare, dintr-un total de 2195 de cazuri, raportate până la data de 4 august. Din total, 246 de persoane au fost declarate vindecate și externate, iar 93 au decedat.
Numărul total de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 14.688.
Foto. Prefectura Prahova
„Avem și o populație destul de mare, după Iași, suntem cu 790.000 de locuitori, dar într-adevăr, am avut, cel puțin săptămâna trecută, o săptămână de foc; acum este un trend descendent, să sperăm că se va menține. Este răspândire comunitară. Noi avem 11 focare active, sunt peste 200 de persoane doar în aceste focare, acești oameni au contacte, la rândul lor. Este vorba despre răspândirea comunitară, relaxarea – nu sunt alte cauze față de celelalte județe. Este și perioadă de vacanță și trăim cu impresia că nu ni se poate întâmpla”, a explicat Liliana Maxim Minculescu, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Prahova, pentru Newsweek România. 
Mai multe amănunte în articolul Newsweek România. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare