Știri

Joacă și socializare într-un program de care vor beneficia 25 de copii cu dizabilități din Câmpina și alte localități învecinate

COMUNICAT DE PRESĂ

În luna ianuarie 2021, Asociația Glasul Autismului a demarat un nou proiect denumit “Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Acesta este realizat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Proiectul răspunde nevoii de suport si informații în rândul părinților copiilor cu dizabilități cu acces redus la servicii de integrare din Câmpina și alte localități învecinate din județul Prahova.
Evenimentele recente care au avut loc ca rezultat al pandemiei de coronavirus (COVID-19) au schimbat rutinele zilnice ale multor copii și părinți. Întrucât tot mai multe familii s-au confruntat cu distanțarea socială, este posibil ca impactul factorilor stresori să fie mai mare. Stresul apare nu doar din cauza preocupărilor legate de sănătate, dar și din cauza faptului că familiile au trebuit să facă față unei noi realități, deoarece rutinele zilnice ale copiilor au fost grav afectate. Lipsa interacțiunii și jocurilor nu au mai permis reglarea emoțională și au favorizat apariția anxietății.
Voluntarii și echipa proiectului vor organiza pentru părinții și copiii beneficiari ai Centrului Glasul Autismului două evenimente de socializare și joacă, într-un loc de joacă pentru copii din Câmpina. Spațiul va fi închirat pe durata a 3 ore. În timpul în care copiii se vor juca sub supravegherea voluntarilor, părinții vor putea socializa, discuta și se vor relaxa pentru câteva ore.
Prima activitate educativ-recreativă se va desfășura în locul de joacă Jolly Club – Câmpina pe data de 31 iulie la ora 10.
Copiii diagnosticati cu tulburări din spectrul autist, prin implicare in activități de joacă și socializare, vor dobândi, învața și consolida comportamente de bază, necesare procesului de integrare într-un colectiv.
Dacă aveți un copil cu tulburare de spectru autist, vă invităm să luati parte alături de noi la creearea unor legături de prietenie atât pentru copii, cât și pentru părinți si mai ales, de integrare a acestora în societate.
Pentru înscrieri, vă rugăm să ne contactați la telefon: 0739 841 169.
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”

Vă invităm să ne vizitați site-ul și pagina de facebook pentru a afla mai multe lucruri despre noi cât și despre activitățile pe care le avem în desfășurare în cadrul proiectului “ Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare