Știri

Jandarmeria se pregăteşte de sărbătoare

Pe 3 aprilie se aniversează Ziua Jandarmeriei, dar până atunci la unitatea de profil din Câmpina au loc mai multe manifestări. Astfel, în perioada 25-27 martie se derulează acţiunea “Zilele porţilor deschise”, în cadrul căreia sunt invitaţi să viziteze unitatea elevi din liceele câmpinene. Pe 29 martie, de la ora 10.00, se organizează Ziua Veteranilor Unităţii, la care sunt invitate foste cadre militare în rezervă şi în retragere, dar şi personalul contractuant pensionat, iar o zi mai târziu, se aniversează 52 de ani de la înfiinţarea unităţii câmpinene.În fiecare dintre aceste ocazii va putea fi vizitată unitatea, va putea fi vizionat un film documentar despre unitate, un moment aparte fiind dedicat cinstirii memoriei erorilor jandarmi căzuţi în timpul Revoluţiei din decembrie 1989. Momentul de apogeu al manifestărilor va fi atins la 3 aprilie, atunci când se va aniversa Ziua Jandarmeriei. Va fi o adunare festivă, urmată, la ora 11.00, de un ceremonial de comemorare a eroilor jandarmi la Monumentul Eroilor din faţa unităţii câmpinene. De altfel, pe marginea acestui subiect, comandantul Centrului de Perfecţionare Jandarmi Câmpina, colonel Ion Grecu, a declarat: „Ziua Jandarmeriei este un eveniment fundamental în viaţa noastră, iar printr-o fericită coincidenţă se suprapune cu alte evenimente din viaţa unităţii noastre”.
La concurenţă cu Şcoala de Poliţie
În Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor pentru Comunicaţii, Informatică şi Logistică Jandarmi Câmpina îşi desfăşoară activitatea în mod permanent circa 100 de persoane, structuri de conducere, cu toate substructurile operative necesare, precum şi structura de învăţământ, unitatea câmpineană fiind singurul cu acest profil în Jandarmeria Română. De asemenea, se recrutează personal pentru şcolile de ofiţeri şi subofiţeri de jandarmi. „Avem, însă, o concurenţă serioasă în Şcoala de Poliţie, pentru că un tânăr care din zona noastră, care ar vrea să devină jandarm, pentru că singura noastră şcoală este tocmai la Drăgăşani, judeţul Vâlcea, preferă să se îndrepte spre Şcoala de Poliţie”, a spus comandantul Centrului, col. Ion Grecu.
Logistică pentru Summit-ul NATO
Centrul de Perfecţionare Jandarmi Câmpina nu va participa cu personal la Summit-ul NATO de la Bucureşti, care se va desfăşura în perioada 2-4 aprilie. În schimb, „ni s-a solicitat o maşină, iar noi putem asigura logistica pentru segmentul de comunicaţii”, după cum a precizat locţiitorul comandantului Centrului, col. Ioan Sârbu. „Şi suntem pregătiţi pentru orice situaţie delicată, iar în cazul în care vom fi solicitaţi vom răspunde prezent”, a adăugat comandantul Grecu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare