Știri

Italia a anunţat astăzi extinderea carantinei obligatorii de 14 zile pentru cei ce sosesc din Bulgaria şi România

Italia prelungeşte de astăzi măsura carantinării pentru 14 zile a persoanelor care vin din România şi Bulgaria, informează DPA. 
Măsura fusese adoptată săptămâna trecută ca parte a măsurilor împotriva extinderii infectărilor cu coronavirus şi ar fi încetat vineri. Ministerul Sănătăţii nu a stabilit o nouă dată de expirare, informează Agerpres. 
Foto: unsplash
Spre deosebire de români, persoanele din Algeria nu mai au deloc acces în peninsula italică în perioada următoare. Ministrul Sănătăţii italian a anunţat că algerienilor nu li se mai permite deocamdată intrarea în ţară, cu excepţia „unor motive de urgenţă dovedite”. 
Ieri, în Italia au fost confirmate 386 de cazuri noi, în creştere de la 298 miercuri, aducând numărul total de infecţii la 247.158. S-au înregistrat şi trei noi decese, al căror număr total a ajuns la 35.132 şi cel mai probabil, creşterea recentă a numărului de cazuri noi a fost parţial legată persoane venite din străinătate având în vedere că Italia a reuşit să depaşească criza de coronavirus din primăvară. 
Guvernul italian a prelungit joi starea de urgenţă până pe 15 octombrie pentru a gestiona pandemia de COVID-19, după ce a obţinut sprijinul parlamentului, dar fără susţinerea opoziţiei de dreapta. Starea de urgenţă a fost decretată iniţial pe 31 ianuarie, când a început criza sanitară, şi urma să expire vineri, informează Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare