BREAKING NEWSȘtiri

Grădinițele și școlile se redeschid începând de mâine

Începând de mâine, 5 mai, grădinițele și școlile se redeschid, copiii de grădiniță și elevii care nu susțin examene, adică cei din clasele pregătitoare până la clasa a IV-a, elevii de clasa a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a urmând să înceapă cursurile fizic în localitățile aflate în scenariul verde până 1/ 1000. Elevii care învață în localități cu o rată de infectare de peste 1/ 1000 revin la cursurile online. Elevii din anii terminali vor reveni la școală în data de 10 mai, în această categorie intrând cei din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, ultima clasă din învățământul profesional. În acest sens, Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a declarat că „începând de miercuri, 5 mai, s-a redus numărul de scenarii la două, pragul de 1/ 1000 rată de infectare face diferența între scenariul verde – în care toți elevii vin la școală, de la grădiniță până la învățământul liceal, cu prezență fizică, iar în scenariul doi – rata de infectare de peste 1/ 1000, toți elevii revin la cursurile online. De asemenea, vor veni la școală, indiferent de clasă și scenariu, toți cei 27.750 de elevi din învățământul special. Este vorba de elevi care au nevoie de stimulare psihomotrică, polisenzorială, de servicii de logopedie, de kinetoterapie și în general de lucruri care nu pot fi asigurate online ori acasă. De asemenea, începând cu 10 mai, va fi permisă prezența fizică la orele de recuperare pentru absolut toți elevii înscriși în programul de remediale, cu excepția celor din localitățile în carantină”.
Elevii de clasa a VIII-a revin la școală pe 10 mai și fac cursuri cu prezență fizică până pe 11 iunie, iar cei din clasele a XII-a și a XIII-a revin la școală pe 10 mai și fac cursuri cu prezență fizică până pe 4 iunie. Elevii din clasele pregătitoare, primare, gimnaziale și liceale care nu susțin examene vor veni la școală în perioada 5 mai – 25 iunie.
Bacalaureatul începe în data de 28 iunie, având ultima probă în data de 1 iulie, iar Evaluarea Națională va începe în data de 22 iunie, având ultima probă în data de 25 iunie.
Ultima săptămână de școală pentru elevii din școli gimnaziale va putea fi organizată online, potrivit ministrului Educației, acolo unde se va suprapune cu Evaluarea Națională (în școlile gimnaziale în cele în care se organizează acest examen).
Vacanța mare va începe în data de 26 iunie și se va încheia în data de 12 septembrie.
În județul Prahova, 45 de localități înregistrează azi, 4 mai, o rată a incidenței cumulative a Covid-19 de peste 1 la mia de locuitori, între care și Câmpina, cu o rată a infectării de 1,90/ 1000.

În lunie mai și iunie vor avea loc evaluările naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.
Calendarul pentru Evaluarea Națională la clasa II-a: 25 mai – limba română & limba maternă (scris); 26 mai – limba română & limba maternă (citit); 27 mai – matematică; 28 mai – limba română pentru minoritățile naționale (scris și citit).
Calendarul pentru Evaluarea Națională la clasa IV-a: 18 mai – limba română; 19 mai – matematică; 20 mai – limba maternă.
Calendarul pentru Evaluarea Națională la clasa VI-a: 12 mai – limbă și comunicare; 13 mai – matematică și științe ale naturii.
Calendarul pentru Evaluarea Națională la clasa VIII-a: 7 – 11 iunie – înscriere; 11 iunie – încheierea cursurilor; 22 iunie – limba și literatura română (proba scrisă); 24 iunie – matematică (probă scrisă); 25 iunie – limba și literatura maternă (proba scrisă); 29 iunie – afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14.00); 29 iunie (orele 16.00 – 19.00) și 30 iunie (08.00 – 12.00) – depunerea contestațiilor; 30 iunie – 4 iulie – soluționarea contestațiilor; 4 iulie – afișarea rezultatelor finale.
Calendarul examenului de Bacalaureat este următorul: 31 mai – 4 iunie – înscrierea candidaților la prima sesiune de examen; 4 iunie – încheierea cursurilor pentru clasele a XII-a și a XIII-a; 28 iunie – limba și literatura română – proba E. a) – proba scrisă; 29 iunie – proba obligatorie a profilului – proba E. c); 30 iunie – proba la alegere a profilului și specializării – proba E. d) – proba scrisă; 1 iulie – limba și literatura maternă – proba E. b) – proba scrisă; 5 iulie – afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor între orele 12.00 – 18.00; între 6 – 9 iulie – rezolvarea contestațiilor; 9 iulie – afișarea rezultatelor finale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare