Știri

Fundația Tinmar Energy a dotat Colegiul Național „Nicolae Grigorescu“ cu aparatură în valoare de 50.000 euro

La începutul anului, Fundația Tinmar Energy a dotat  întregul Colegiu Național „Nicolae Grigorescu“ cu aparatură de ultimă generație, de la laptop-uri în valoare de 4000 lei până la smartboard-uri și diverse gadgeturi.
Gestul lor a adus o bucurie imensă atât în inimile elevilor, care acum pot învăța mai ușor datorită acestor aparate foarte performante, dar și în inimile profesorilor, care pot preda materia într-un mod cât mai plăcut și interactiv, exact așa cum își doresc tinerii acestei generații. Colegiul avea nevoie de o astfel de investiție, cu atât mai mult cu cât elevii studiază matematică – informatică intensiv și lucrează foarte mult la calculator. 
Directorul Colegiului, Roxana Stan, ne-a mărturisit că erau foarte slabe șansele de a avea o asemenea aparatură în incinta liceului, deoarece tot ceea ce pot ei achiziționa se încadrează într-un buget mult scăzut față de cel necesar. Donația celor de la Tinmar Energy a permis dotarea Colegiului cu 42 de laptop-uri, cu care s-a organizat un laborator de informatică cu 31 de stații de lucru, iar restul s-au folosit la dotarea diferitelor compartimente cum ar fi: consiliul elevilor, biblioteca, activități educative. De asemenea, s-au implantat smartboard-uri pentru tot liceul, s-au asigurat clasele cu gadgeturi precum videoproiectoare și multifuncționale. Un alt plus îl reprezintă și faptul că s-a adus tehnologie pe bază de notebook și nu desktop, ceea ce permite deplasarea lor în orice loc.
Colegiul este cunoscut pentru faptul că este unul dintre cele mai bune din județ, iar acest lucru se reflectă și prin faptul că aceasta donație nu este una întâmplătoare, ci un act de recunoștință a staff-ului firmei Tinmar Energy, care este format și din foști elevi ai liceului care au ținut să participe, prin acest demers, la dezvoltarea tehnologică a liceului care i-a pregătit pentru viata. „Cu toții au excelat într-un mod sau altul, la vremea lor, atunci când erau elevi, cel mai adesea la olimpiade“, spune directorul Colegiului , Roxana Stan.
Elevii susțin că, în prezent, tehnologia este un element fără de care nu se poate trăi și că fac parte din prima generație care are accesul la informație aproape nelimitat: „Putem să învățăm mult mai ușor datorită tehnologiei”, explică unul dintre elevii colegiului.
„E greu să dotezi o sală întreagă să fie la același standard, același nivel de performanță. Prin sponsorizarea de la Tinmar, am reușit acest lucru. Această sponsorizare ne-a dat posibilitatea să amenajăm un al doilea laborator, mare, spațios. Vreau să mulțumesc staff-ului acestei firme, printre care se numără și mulți absolvenți ai școlii noastre, pentru că s-au gândit la școala din care au plecat”,  ne-a mai mărturistit directorul colegiului.
Roxana TUDOSE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare