BREAKING NEWSȘtiri

Fostul primar Horia Tiseanu are încă de tras cu anchetatorii și instanțele de judecată

Dispărut din viața publică imediat după alegerile locale din toamna anului 2020, pe fondul faptului că a fost nevoit să-și retragă candidatura la funcția de primar al Câmpinei din partea PNL, după constituirea alianței politice USR-PLUS-PNL și numirea lui Cătălin Florescu în postura de candidat, fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, are în continuare de furcă cu anchetatorii și instanțele de judecată în dosarele în care este cercetat.
Într-unul dintre aceste dosare, cel referitor la „achiziția autoturismului marca Opel Insignia”, Tiseanu are de dat încă multe explicații, instanța de judecată respingându-i, de exemplu, obiecțiunile ca neîntemeiate, la un raport de expertiză. Printre deciziile pronunțate în ședința publică din data de 5 februarie curent, instanța dispune „emiterea unei adrese către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, cu solicitarea de a comunica identitatea reală şi toate datele de identificare necesare, cu menţionarea adresei unde urmează să fie citată persoana căreia i s-a atribuit pseudonimul „Baltaga Ioana”.


Publicăm în continuare soluția pe scurt pronunțată în ședința publică din 5 februarie a.c. a Tribunalului Prahova: „Admite obiecţiunile formulate de reprezentantul Ministerului Public la raportul de expertiză specialitatea contabilitate – fiscalitate întocmit de expert Filipoiu Costel. Dispune emiterea unei adrese către acest expert, cu solicitarea de a lămuri printr-un supliment la raportul de expertiză iniţial următoarele împrejurări: – identificarea cazului temeinic justificat pentru achiziţia autoturismului marca Opel Insignia şi a înscrisului care să permită achiziţia unui autoturism cu o valoare de peste 18.000 euro (referat justificativ, notă etc.); – natura cheltuielilor înscrise în factura nr.319/22.07.2014, în concret – dacă acestea reprezintă cheltuieli materiale şi în ce articol bugetar ar fi trebuit înregistrată. Respinge obiecţiunile formulate de inculpatul Tiseanu Horia Laurenţiu la raportul de expertiză specialitatea auto întocmit de expert Stroe Cătălin George, ca fiind neîntemeiate. Încuviinţează inculpatului Tiseanu Horia Laurenţiu proba testimonială constând în audierea martorei Moldoveanu Ramona. Încetează măsurile de protecţie dispuse în cursul urmăririi penale, odată cu acordarea statutului de martor ameninţat persoanei căreia i s-a atribuit pseudonimul „Baltaga Ioana”. Dispune emiterea unei adrese către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, cu solicitarea de a comunica identitatea reală şi toate datele de identificare necesare, cu menţionarea adresei unde urmează să fie citată persoana căreia i s-a atribuit pseudonimul „Baltaga Ioana”. Dispune citarea pentru următorul termen de judecată a martorilor Anton Iulian şi Baltac Bianca Daniela, încuviinţaţi inculpatului Tiseanu Horia Laurenţiu, respectiv a martorului „Baltaga Ioana”. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 05.02.2021.”

Vă reamintim că în 2017, fostul edil al Câmpinei a fost acuzat de abuz în serviciu pentru că a folosit în scop personal şi exclusiv autoturismul Opel Insignia, achiziţionat cu bani publici pentru Poliţia Locală, cu încălcarea dispoziţiilor legale. Mai multe amănunte puteți citi în articolul publicat la acea dată.

2 Comentarii  

  1. Se vor mai adauga un supliment de ani-modernizarea Bulevardului,stana lui Mihart ,asfaltari si alte contracte pt tovarasi.Timpu nu te iarta Horica.Ai vrut comision cu termopane,ajungi la beci.cu termopane

  2. Avocata Teodorescu Elena este av. primariei Campina si din 2012 il apara si pe numitul Bordeanu Razvan, care e liderul Federatiei sindicatelor din administratia locala, care are dosar la judecatoria Campina si TR. Prahova.
    Bordeanu R. este mare admirator si sustinator al PSD ca si Tiseanu Horia. Iaca cum av Teodorescu E. , care nu e cel mai bun avocat din Campina, a ajuns sa apere interesele primariei.
    Oare ce se va intampla cu acest avocat cand Tiseanu nu mai este?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare