Știri

Fostul primar al comunei Băneşti, Petre Ion Costache, a fost eliberat din arest

Arestat preventiv la sfârşitul lunii martie a acestui an pentru complicitate la furt calificat în formă continuată, luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice şi conflict de interese, fostul primar al comunei Băneşti, Petre Ion Costache a fost eliberat din arest. El urmează să fie judecat în stare de libertate. Fostul primar a fost arestat alături de alte patru persoane, fiind acuzat, printre altele, că a înlesnit sustragerea unei conducte de alimentare aparţinând OMV şi ca a atribuit contracte de prestări servicii unei societăţi care aparţine unei rude.
Avocaţii lui Petre Ion Costache au atacat cu recurs, măsura arestului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Pe 9 octombrie, instanţa a decis înlocuirea arestului preventiv a fostului primar şi a lui Vasile Eduard Gabriel (un alt inculpat care se regăseşte în dosar) cu interdicţia de a părăsi ţara pe parcursul procesului.
Instanţa a hotărât ca fostul primar să fie obligat să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea de organul judiciar care a dispus măsura, respectiv Poliţia Municipiului Ploieşti, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu îşi schimbe domiciliul fără încuviinţarea instanţei; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Următorul termen pe fond, în procesul fostului primar este 29 octombrie 2012. (C. NEGREU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare