Știri

FORȚE NOI LA SPITALUL MUNICIPAL ÎN LUPTA CU COVID-19

  •  Ultimele date: 46 pacienți infectați și 9 asimptomatici

Spitalul Municipal Câmpina se află din data de 31 martie pe lista spitalelor-suport care oferă tratament persoanelor care au contactat COVID-19. În ultimele săptămâni, situația în județul Prahova a devenit îngrijorătoare. Numărul persoanelor infectate a crescut într-un ritm alarmant, astfel că de la începutul epidemiei și până în prezent 569 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 21 au decedat, iar 126 au fost declarate vindecate și externate. 
Pe fondul acestei creșteri a numărului de persoane confirmate pozitiv, dar și pentru că înregistrează de ceva timp un deficit de personal, Spitalul Municipal a primit forțe noi în lupta cu COVID-19. Începând de vineri, 3 iulie, personalul medical actual beneficiază de ajutorul a patru noi colegi: un medic rezident și trei medici tineri, veniți din Arad, Alba, Covasna și Sibiu care vor lucra în secțiile de Obstetrica Ginecologie, Boli Interne și Boli Infecțioase. 
La Spitalul Municipal din Câmpina, astăzi, 6 iulie, la ora 12.00, erau internate 46 de persoane infectate și 9 asimptomatice care așteaptă rezultatele testelor. În ultimele zile, doar trei persoane asimptomatice au cerut externarea. Situația în orașul Câmpina nu stă deloc diferit față de alte orașe din țară, în care unii pacienți care nu prezintă simptome solicită să fie externați. Vă reamintim că CCR a decis prin majoritate de voturi că internarea obligatorie și carantina pacienților testați pozitiv sau asimptomatici sunt neconstituționale, neclare și incerte, astfel mulți purtători ai virusului încep să părăseasca spitalele, iar medicii nu pot face nimic. 
România se află în prezent pe locul 10 în Uniunea Europeană în ceea ce privește severitatea împrăștierii virusului în rândul populației. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare