Știri

Forestierul „portocaliu” şi necazurile… nemţeşti

În ultima vreme, mai multe clădiri din municipiul Câmpina, fie noi, fie renovate, au căpătat culoarea… portocalie. Pentru că este an electoral, au apărut – normal – speculaţiile. După ce sala de sport a Grupului Şcolar Energetic şi noul imobil al Şcolii Centrale au fost vopsite în portocaliu, mai nou şi clădirea principală a Grupului Şcolar Forestier a căpătat aceaaşi culoare „la modă”.

„Nici în nemţi nu mai poţi să ai încredere!”
Directorul Grupului Şcolar Forestier, Gheorghe Râncu, a fost cel care a elucidat misterul culorii. „Vopseaua pentru faţadă a fost aleasă din punct de vedere cromatic de şcoală, practic, de corpul profesoral. Din mostrele şi codurile puse la dispoziţie de constructor, noi am ales un raport cromatic între bej vanilie şi maro pal deschis. Când au fost aduse din Germania, deşi codul comandat de noi corespundea, în schimb, culorile erau altele şi a ieşit… ce se vede! Şi nu mai avem ce face! Am ajuns la concluzia că în nici în nemţi nu mai poţi să ai încredere!”
„Sunt hotărât să nu semnez la recepţia finală a lucrării!”
Aceasta pare a fi numai una dintre picăturile care sunt aproape de a umple paharul nemulţumirilor directorului Gheorghe Râncu. „Nu este prima surpriză pe care ne-a oferit-o acest proiect. Au fost şi sunt multe neconcordanţe între cererile şcolii şi rezolvările constructorului. De exemplu, în proiect nu sunt prevăzute pervazuri la ferestre, nu sunt prevăzute grătare protectoare la ferestrele dinspre terenul de sport, vopseaua epoxidică de pardoseală se murdăreşte foarte uşor şi se întreţine greu, finisajele nu sunt de calitate… Sunt multe probleme… Termenul de finalizare a lucrării este 25 aprilie, dar, practic, executantului îi este imposibil să se încadreze în acest termen. Dar, este problema lui… Câştigătoarea licitaţiei, firma Integral Buzău, a subcontractat lucrarea societăţii Maier din Braşov, care s-a dovedit insolvabilă şi a dat faliment. Toată această tevatură a întârziat lucrările cu trei luni. Oricum, eu sunt hotărât ca, în aceste condiţii, să nu semnez la recepţia finală a lucrării!”.Din cauza derulării acestei investiţii, elevii Grupului Şcolar Forestier au ajuns să înveţe în… trei şcoli. „Elevii de clasa a XII-a învaţă printre lucrările din liceul nostru, în vreme ce alte clase îşi desfăşoară procesul educaţional la Şcoala Generală nr. 8, iar pentru alţii am găsit înţelegere la conducerea şi corpul profesoral al Colegiului Naţional «Grigorescu». A fost un gest de maximă colegialitate din partea lor şi ţin să le mulţumesc public”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare