Știri

Finanţări de 12 milioane de euro pentru abatoarele de mici dimensiuni

Investitorii abatoarelor de mici dimensiuni din zonele montane pot beneficia de sprijin financiar în cadrul unui program ce va demara pe data de 13 iulie, a anunţat miercuri Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). 
Foto: Pixabay
Peste 12 milioane de euro sunt disponibili pentru sesiunea de depunere a proiectelor în cadrul Măsurii 4 – Investiţii în active fizice – Sub-măsura 4.2 – Sprijin pentru investiţii în procesarea/ marketingul produselor agricole, informează Agerpres. 
„Scopul submăsurii 4.2 vizează înfiinţarea unităţilor de sacrificare în zona montană şi a componentelor de procesare şi comercializare în contextul lanţului integrat, introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse şi procese, aplicarea măsurilor de protecţie a mediului inclusiv scăderea consumului de energie şi a emisiilor GES, promovarea investiţiilor pentru producerea şi utilizarea energiei din surse regenerabile, creşterea numărului locurilor de muncă”, menţionează aceeaşi sursă. 
Cei care pot beneficia de această finanţare sunt întreprinderile, cooperativele, cât şi grupurile de producători constituite în baza legislaţiei naţionale în vigoare. 
Finanţarea va sprijini întreprinzătorii cu un procent de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri şi grupuri de producători/cooperative/societăţi cooperative şi cu 40% pentru alte întreprinderi şi nu va depăşi 300.000 euro/proiect, mai scrie Agerpres. 
Mai multe detalii despre acest proiect pot fi regăsite în Ghidul Solicitantului aferent submăsurii 4.2 – „Sprijin pentru investiţii în procesarea/ marketingul produselor agricole – componenta investiţii în abatoare de capacitate mică în zona montană”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare