Știri

Figura savantului B. P. Hasdeu, evocată în revista «Independenţa Română»

Aflată deja în al IV-lea an de apariţie, revista lunară INDEPENDENŢA ROMÂNĂ – Independenţă prin cultură îşi continuă, cu o perseverenţă de invidiat, spre beneficiul cultural naţional, credo-ul său publicistic, articulat încă de la primul număr de către Florian Laurenţiu Stoika, Preşedintele Fundaţiei Literar-Istorie STOIKA, sub egida căreia apare, şi anume: INDEPENDENŢA ROMÂNĂ, ca periodic, îşi propune să-i adune pe români pentru a-şi apăra valorile, istoria, credinţa şi datinile lor, să fie un stindard celor care cred în perenitatea fiinţei naţiei române”.


Sub auspiciile acestui ceas aniversar e de semnalat, pentru cititorii noştri, că numărul pe februarie a.c. se deschide cu evocarea unei mari – şi dragi nouă – personalităţi a culturii române: Bogdan Petriceicu Hasdeu, de la a cărui naştere se împlinesc 180 de ani. Articolul omagial, semnat de Cleopatra Luca, este o pertinentă trecere în revistă a reperelor majore din biografia şi opera Magului de la Câmpina, şi se încheie apoteotic, însă definitoriu: „B.P. Hasdeu rămâne un titan al ştiinţei şi culturii româneşti. Se aseamănă cu predecesorul său, Dimitrie Cantemir şi cu urmaşul său, Nicolae Iorga, în privinţa prestigiului ştiinţific în ţară şi în lume pentru înălţarea poporului lor, poporul român”.
Salutăm aşadar, cu acest prilej, grupul redacţional al revistei, în frunte cu d-nul Florian Laurenţiu Stoika, urându-le viaţă lungă în făurirea măreţelor obiective asumate. La mulţi ani!
N. C. OPRESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare