Știri

Festivalul de teatru Ideo Ideis va ajunge anul acesta şi la Câmpina

Mâine începe cea de-a 15-a ediţie a Festivalul de Teatru Tânăr IDEO IDEIS ce va avea loc în perioada 5-9 august în Câmpina şi încă 8 oraşe din ţară – Alexandria, Bucureşti, Buzău, Baia Mare, Botoşani, Roman, Sibiu şi Timişoara. 
IDEO IDEIS este un festival cultural pentru comunitate şi, în acelaşi timp, un eveniment dedicat procesului de educaţie non-formală pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru din ţară şi are rolul de a-i ajuta pe participanţi să-şi îmbunătaţească abilităţile de comunicare, să capete încredere în ei şi să interacţioneze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală şi profesională. 
În Câmpina, atelierele coordonate de trainerii Sorina Ştefănescu (teatru tânăr) şi Ioana Marchidan (dans), precum şi întâlnirile de mentorat cu actriţa Maria Obretin vor fi văzute prin lentila fotografului Claudiu Popescu. 
Născut în vara anului 2006, la inițiativa unor tineri care doreau „pur și simplu mai mult”, IDEO IDEIS, Festivalul Național de Teatru Tânăr din Alexandria, a devenit în scurt timp un fenomen care a depășit toate așteptările. 
Festivalul îi încurajează în 2020 pe adolescenţi să se implice în crearea „unui nou normal” potrivit nevoilor lor. Viitorul le poate aparţine doar dacă trăiesc un prezent care îi reprezintă şi le vorbeşte pe limba lor. 
Şi anul acesta, Alexandria va rămâne inima festivalului, locul unde se vor desfăşura câteva dintre cele mai îndrăgite evenimente cu care festivalul şi-a obişnuit publicul, în timp ce în celelalte oraşe trupele de teatru tânăr vor întâmpina pentru prima dată capsulele IDEO IDEIS pentru 5 zile de Ateliere de Teatru şi Măiestrie, precum şi întâlniri cu mentorii. 
Festivitatea de deschidere de anul acesta se va desfăşura online pe o platformă dedicată festivalului pentru a putea fi compatibilă cu măsurile de siguranţă şi va începe la ora 20:00. În cadrul întâlnirilor stabilite în fiecare oraş, participanţii vor purta mască şi vor păstra distanţa socială. În fiecare oraş au fost aleşi 15 membri dintr-o trupă şi 15 participanţi individuali. În total pot fi maximum 30 în fiecare oraş. În Câmpina vor fi 17. 
Toate evenimentele incluse în programul acestei ediţii se vor desfăşura în aer liber, iar regulamentul de participare va fi respectat, în mod obligatoriu, atât de participanţii cât de şi invitaţii ediţiei. 
Roxana TUDOSE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare