EvenimentȘtiri

“Festivalul Cireşelor”, triplu eveniment de excepţie

Ediţia 2008 a “Festivalului Cireşelor” a însemnat nu numai un spectacol reuşit, dar a coincis şi cu momentul depunerii jurământului de către primarul care a câştigat alegerile din 1 iunie, Petre Ion Costache, precum şi semnarea acordurilor de înfrăţire între localitatea Băneşti şi Policoro – Italia şi Mejorada del Campo – Spania.

 

“Festivalul Cireşelor” a reuşit în acest an să ia faţa oricărei alte manifestări organizate în zonă. A fost, cu siguranţă, o reuşită, iar spre deosebire de “Hora prahoveană”, totul a fost la superlativ, inclusiv capriciile vremii fiind transformate într-un avantaj de către organizatori.În prima zi a festivalului, după-amiază, ploaia a stricat serios planurile organizatorilor, un potop abătându-se asupra întregii regiuni. Chiar şi în aceste condiţii, oamenii s-au putut adăposti sub umbrele imense, la mese la care au putut mânca un mic, chiar şi pastramă ori alte delicatese şi au putut bea o bere. În schimb, au cam lipsit cireşele, organizatorii recunoscând că sezonul lor a cam trecut, dar s-a căutat neimplicarea politică a festival, acesta fiind motivul pentru care ediţia 2008 a avut loc abia acum. După ploaie, spectacol s-a dezlănţuit la fel cum o făcuse potopul. Rând pe rând, Irina Loghin, Maria Ciobanu, Ionuţ Dolănescu, Mandinga, trupa lui Axinte şi Aurel Moldoveanu au entuziasmat sutele de oameni care prezenţi la festival. Ambele seri ale festivalului s-au încheiat cu focuri de artificii spre satisfacţia celor prezenţi.Duminică, la prânz, a fost momentul oficial. În sala mică a Casei Tineretului a avut loc depunerea jurământului de către primarul comunei Băneşti, Petre Ion Costache, cel care a câştigat încă din primul tur alegerile din 1 iunie. În cadrul aceleiaşi şedinţe extraordinare a Consiliului Local Băneşti, s-a aprobat înfrăţirea comunei Băneşti cu localităţile Policoro, din Italia, şi Mejorada del Campo, din Spania. Localitatea Policoro este situată în sudul extrem al Italiei, foarte aproape de oraşul Bari, în vreme ce localitatea Mejorada del Campo se află la numai cinci kilometri de capitala Spaniei, Madrid. S-au semnat acordurile şi parteneriatele de colaborare şi de înfrăţire, după care a avut loc înmânarea titlurilor de “cetăţean de onoare al comunei Băneşti” primarilor localităţilor înfrăţite cu comuna prahoveană – Nicola Lopatriello, primarul localităţii Policoro, şi Fernando Penaranda Carralero, primarul localităţii Mejorada del Campo.
Nicola Lopatriello, primarul localităţii Policoro, Italia: “Primele relaţii cu România le-am avut prin intermediul profesorului universitar Dan Adameşteanu, care a stat ani buni la Policoro. Atunci am avut primele contacte prin intermediul ambasadei. Comunitatea noastră are nevoie de imigranţi, pentru că se află în plină dezvoltare şi pot să vă asigur că la Policoro românii se bucură de respect şi de afirmarea tuturor drepturilor lor”.
Fernando Penaranda Carralero, primarul localităţii Mejorada del Campo, Spania: “În Mejorada del Campo locuiesc aproximativ 4.000 de români. Ei se bucură de simpatia şi respectul întregii comunităţi, iar acest acord şi parteneriat de înfrăţire pot fi – conform unei replici dintr-un film celebru – începutul unei frumoase prietenii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare