Știri

Expoziție de sculptură Mihai Boroiu în foaierul Casei de Cultură

De ceva timp, foaierul cel mare al Casei de Cultura „Geo Bogza” găzduiește o interesantă expoziție de sculptură semnată de artistul plastic Mihai Boroiu. 
Este un artist desăvârșit care a intrat în Cartea Recordurilor și, odată cu el, și orașul nostru. La ediția a II-a a Festivalului „Serbările Toamnei”, desfășurată în 2009 şi dedicată memoriei celui care a fost marele pictor național Nicolae Grigorescu, a fost confecționată de mai mulți artiști locali cea mai mare pensulă de pictat din lume, lungă de 4,34 de metri şi cu o greutate de 50 de kilograme. Pensula a fost realizata din oțel inox și din lemn, ca un omagiu închinat marelui Grigorescu, cel care a trăit și pictat la Câmpina în ultimii ani ai vieții. În cadrul acelui eveniment, recordul a fost omologat de un reprezentant al celebrei publicații Guinness World Records. Imediat dupa omologare, artistul plastic Mihai Boroiu a pictat pe o pânză uriașă cu ajutorul pensulei gigant litera C, de la Câmpina. 
„Sărbătoarea municipiului Campina ne-a dat prilejul de a pregăti locuitorilor o mare surpriză, de record mondial: cea mai mare pensulă de pictat din lume. Ea a fost măsurată în fața reprezentantului Guinness World Records, rezultatul fiind pozitiv: este mai lungă cu 134 de centimetri decât pensula care stabilise vechiul record și se poate lucra cu ea. Este omagiul nostru adus pictorului Nicolae Grigorescu, care a trăit și a creat în orașul nostru”, a declarat atunci Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina. După eveniment pensula a fost expusă la Primăria Câmpina, iar ulterior în holul Casei de Cultură, unde se găsește și azi.
Adrian BRAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare