Știri

Şedinţă agitată pe final de mandat

Prezenţă 100%
De foarte multe luni nu s-a mai întâmplat ca la o şedinţă a Consiliului Local prezenţa să fie de 100%. La ultima şedinţă au participat toţi consilierii, probail din două motive: subiectele delicate de pe ordinea de zi au dus la o mobilizare exemplară, iar veşnicul absent Geo Iatan a fost, în sfârşit, înlocuit.

Iatan, înlocuit cu Spiridon
Suplimentar faţă de ordinea de zi prezentată iniţial, primarul Tiseanu şi viceprimarul Tudor au solicitat introducerea altor două proiecte privind vacantarea postului ocupat de Gheorghe Iatan şi validarea mandatului lui Daniel Spiridon. Aflat pe lista PSD, Spiridon a ajuns consilier după refuzurile exprimate de Andrei Hortopan, Alexandru Blanck, Virgil Guran (acesta a părăsit PSD) şi Viorica Cord. Spiridon a depus jurământul şi apoi stat cuminte în banca lui, lângă vicele Gheorghe Tudor.


Retrageri… strategice
Din primele minute ale şedinţei, au apărut surprize. Mult mediatizatele proiecte privind înstrăinarea unor terenuri, unele de peste 18 hectare, au fost retrase de iniţiatori. “Eu, dacă eram iniţiator – a spus, ulterior, Horia Tiseanu – nu le-aş fi retras, pentru că adoptarea ar fi însemnat ca sarcina întreţinerii lor să revină altcuiva”.Până una-alta, proiectele privind aceste terenuri au fost retrase, dar, cu siguranţă, ele vor fi reintroduse pe ordinea de zi a şedinţelor viitoare, după o mai bună negociere…

Arghir şi… caii
Pe ordinea de zi a ultimei şedinţe s-a aflat şi un proiect privind aprobarea unor reglementări referitoare la situaţia cailor lăsaţi liberi pe domeniul public şi privat al municipiului, proiect iniţiat de Elvis Arghir şi primit cu zâmbete. Pe măsura derulării discuţiilor, toată lumea şi-a dat seama că iniţiatorul vorbea, totuşi, serios. “Caii lăsaţi liberi pe spaţiile verzi din Câmpina reprezintă un adevărat pericol şi pun în pericol vieţilor noastre şi ale concitadinilor noştri. Din acest motiv, eu propun ca aceşti cai să fie strânşi de Poliţia Comunitară, iar la Compania Publică să se instituie un serviciu care să se ocupe de ei. Oamenii care sunt proprietarii cailor să îi poată recupera doar după ce achită o amendă chiar şi de zece milioane lei vechi. Alocăm şi fonduri pentru CPGC şi cred că acest fenomen va putea dispărea din peisajul nostru citadin”, a afirmat Elvis Arghir.“Dacă e să vorbim serios despre acest proiect, sunt foarte multe aspecte de ordin tehnic sau practic, care ar trebui lămurite”, a spus Horaţiu Zăgan. Un punct de vedere similar a exprimat şi primarul Horia Tiseanu. Iar în vreme ce Mihai Stănescu a botezat proiectul ca “taxa de gloabă”, alţi consilieri au atras atenţia că secretarul Paul Moldoveanu precizase că iniţiativa nu este legală. “Dacă proiectul meu nu este legal, atunci prezenţa cailor pe spaţiile verzi şi pe domeniul public este legală?!”, a întrebat, mai degrabă retoric, iniţiatorul. Şi a rămas cu întrebarea…Totuşi, s-a vorbit despre alocarea sumei de un miliard lei vechi pentru hrana animalelor, dar proiectul a fost respins cu două voturi pentru, 16 abţineri şi un refuz, Marian Nistor declarând: “Eu refuz să votez aşa ceva!”Dincolo de toate problemele de ordin tehnic şi practic pe care le-ar fi generat aprobarea acestui proiect iniţiat de Elvis Arghir, a rămas o altă întrebare: presa a sesizat de foarte multe ori prezenţa cailor, dar şi a altor animale, pe spaţiul verde, în special în centrul municipiului. După atâţia ani, de ce abia acum se vorbeşte despre o soluţie pentru rezolvarea problemei? Unde au fost consilierii locali până acum? Sau poate că şi-au păstrat proiectele cu tentă socială pentru perioada de precampanie electorală.

Tiseanu a încheiat apoteotic
Pentru că (aproape) fiecare consilier încerca să ia cuvântul pentru a transmite şi un mesaj electoral, Horaţiu Zăgan – dând să se ridice şi să plece – a făcut un apel la colegii săi să înceteze cu campania electorală la şedinţele Consiliului Local. Neîntrebat, Horia Tiseanu l-a îndemnat pe Zăgan să citească o anumită publicaţie locală! După ce a făcut spoturi (semi)comerciale prin parcurile urbei, pentru televiziunea locală, Tiseanu, probabil, se simte dator să facă reclamă respectivei publicaţii. Şi să se supere pe altele, care-l taxează pentru unele dintre problemele urbei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare