Știri

Economia jackpotului: impactul cazinourilor online asupra peisajelor economice

Un domeniu amplu și adeseori complex este cel al jocurilor de noroc. Capacitatea de dezvoltare a acestui domeniu este mare, drept urmare existând multiple categorii de joc. Portofoliile operatorilor sunt diversificate și se adresează tuturor tipurilor de jucători. Pe platforme sunt incluse jocuri destinate iubitorilor de sport, de sloturi, dar și jocurilor clasice de cărți.
O urmare directă a diversificării constă în multiplele cazinouri active în industrie. Operatori precum slot v licentiat Romania includ în ofertă sloturi și pariuri sportive. Unele categorii sunt împărțite sistematic, fiindu-i mai ușor utilizatorului să identifice un anume joc.
Astfel, sunt ușor de găsit și jocurile ce conțin un jackpot sau anumite caracteristici.

Pexels

Cazinourile online: impactul din spatele marilor câștiguri

Jocurile de noroc sunt cunoscute pentru oportunitățile de joc oferite, dar și pentru premiile puse în joc. Cele de tip jackpot acționează precum un magnet adeseori.
Inițial, jackpot-ul era un premiu cu valoare mare oferit la o anumită perioadă de timp. În prezent, acesta este introdus în joc sub forma unei caracteristici importante.
Aparența este una plăcută, dar are și efectele sale negative. Problemele de gestionare necorespunzătoare a timpului de joc sunt un aspect des întâlnit. Pe de altă parte, câștigurile mari au influență atât pe plan social, cât și economic. În mod indirect, un câștigător își creează mult mai ușor prieteni și indirect servește drept exemplu pentru alții. Pe plan economic, multiple aspecte sunt influențate.
Industria jocurilor de noroc include în lista avantajelor și crearea de noi locuri de muncă. Este nevoie de personal în sălile de joc, dar și pe pe plan tehnic și artistic. Pe de altă parte, această industrie sprijină și dezvoltarea ramurii turismului de gambling.
Cazinourile sunt considerate un punct de atracție luat în calcul de către turiștii care ajung la noi în țară.

Pexels

Impactul jocurilor de noroc din punct de vedere economic

Jocurile de noroc sunt o industrie care atrage anual un număr mare de utilizatori. Estimată la o valoare de aproximativ 88,65 miliarde de dolari, se așteaptă ca industria să continue să să crească. În top se află țări precum China și Statele Unite, utilizatorii de aici alocând sume mari pentru această pasiune. Globe News Wire a estimat că industria ar atinge un prag de 125,6 miliarde de dolari până în 2027.
În domeniul jocurilor de noroc există cu aproximație 40.000 de angajați, în România. Aceștia sunt completați de cei activi în industria jocurilor video, o ramură indispensabilă pentru cazinouri. Concomitent, acestea aduc câștiguri și companiilor de marketing. Publicitatea plătită este o importantă sursă de venit. În afară de acestea, și influencerii de pe platformele de streaming primesc anumite sume de bani pentru promovare.
Principalul impact al industriei din punct de vedere economic constă în contribuția adusă la bugetul de stat. Anual se colectează aproximativ 600 de milioane de euro la bugetul statului. Gradul de colectare este de 99%, ceea ce indică că totul merge ca pe roate. Anul trecut taxele percepute de la cazinouri și jucători au crescut. Prin urmare, și contribuțiile au fost mai mari.
Același efect pozitiv există și în privința angajaților din domeniu. Mai multe salarii plătite sunt echivalentul a mai multor taxe colectate. În plus, banii câștigați duc la cheltuieli care sprijină ramurile economice secundare. Aceste lucruri sunt mai accentuate în marile orașe, unde sunt înființate companiile din gaming și jocuri de noroc.

La final

Cazinourile online sunt o sursă de distracție, dar și un contribuabil demn la bugetul de stat. Taxele colectate de la acestea sunt colosale uneori. În alte privințe, industria creează noi locuri de muncă directe sau conexe acesteia.
În prezent, această ramură este un pion important în economie, pe toate planurile. Specialiștii spun că încă nu s-a atins potențialul maxim. Pe viitor, totul ar putea fi de dimensiuni mult mai mari.

Un comentariu

  1. Cazinourile, jocurile de noroc …. sunt cancerul Romăniei. Iar chestia cu ” taxele plătite la buget” să i-o spuneți lui Mutu. Îl găsiți la Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare