Știri

După o tăcere mult prea lungă

Cu senatorul Severin cap de coloană,
social-democraţii au ieşit la atac!

La prima conferinţă de presă organizată la PSD Câmpina după venirea senatorului Georgică Severin în rândurile acestei formaţiuni politice au fost prezenţi, pe lângă Severin, evident, preşedintele Ion Dragomir, vicepreşedintele Mihaela Neagu Petrovici şi fostul deputat Victor Bercăroiu. Cu senatorul Severin cap de coloană, social-democraţii au ieşit la un atac fără precedent de la ultimele alegeri încoace. Sub o formă sau alta, au fost luaţi la rând pedeliştii, cu primar cu tot, liberalii, dar au existat şi alte „ţinte”, fiind destul de puţine referirile directe la activitatea PSD şi la activitatea parlamentară a senatorului proaspăt înscris în organizaţie.
„Administraţia locală a aruncat 4 miliarde lei vechi la gunoi”
Victor Bercăroiu a fost cel care a adus în discuţie un subiect foarte delicat pentru administraţia locală – modernizarea Căii Dacia. „Am văzut că se reia licitaţia. Totuşi, cine e vinovat pentru timpul pierdut? Ce interese sunt şi pentru cine se reia licitaţia? Probabil că toate procedurile vor întârzia lucrările, care vor dura probabil un an, poate chiar un an şi jumătate. Dar nu se poate să nu existe nici un vinovat pentru această situaţie jenantă în care a fost pusă Câmpina!”
Întrebările sunt bune, dar poate social-democraţii ar trebui să dea şi răspunsuri… Aşa că au fost întrebaţi cine sunt vinovaţii, în opinia lor. Victor Bercăroiu: „Poate a fost greşit întocmit caietul de sarcini, poate şi cei de la ADR, de la Călăraşi, care au coordonat aceste proceduri, au partea lor de vină, dar nu se poate să impui criteriul duratei de execuţie şi să se ajungă la situaţia de a se promite realizarea unei lucrări de peste 250 miliarde lei vechi în patru luni, doar pentru a se câştiga lucrarea! E posibil să existe şi o vină a primarului, dar eu cel puţin nu am toate datele pentru a mă pronunţa cu certitudine”. Ion Dragomir: „Eu am fost preşedinte al comisiei de licitaţie. Însă, întrebarea mea este că, dacă reluarea licitaţiei este justificată, de ce se solicită şi refacerea proiectului? Noul proiect va avea mai mult metal? Cert este că un proiect, cel iniţial, care a costat aproximativ 4 miliarde lei vechi, este, practic, aruncat la gunoi”. Aluzia la „mai mult metal” se referă la implicarea firmei MetalGlass, controlată de Florin Anghel, lucru despre care se vorbeşte tot mai mult pe plan local, dar numai la capitolul „neoficialelor”. 
Legea pensiilor, „o catastrofă”!
După atacul destul de voalat la primarul Horia Tiseanu şi deputatul PDL Florin Anghel, nu au fost iertaţi nici parlamentarii democrat-liberali, în frunte cu şefa Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Motivul – frauda de la votul Legii Pensiilor. „Curtea Constituţională a consfinţit cea mai mare fraudă din istoria României. De altfel, democrat-liberalii nu au contestat nici un moment frauda, ci au venit mereu doar cu argumente puerile, de genul „înregistrarea video nu e o probă” sau „aşa aţi făcut şi voi altădată” sau „legea asta e parte a acordului cu FMI, aşa că nu contează cum s-a votat”. Dar o fraudă mai veche nu justifică şi nu exclude responsabilitatea acestei fraude. Democrat-liberalii încearcă mereu distragerea atenţiei de la subiectul acestei fraude, dar dincolo de toate, modul de calcul al punctului de pensie este o catastrofă. Şi mai grav este că un guvern care se pretinde de dreapta, merge spre un egalitarism şi o distrugere a elitelor, ambele înfiorătoare”, a spus senatorul Georgică Severin.
Liberalii, o ţintă mai mică
„PNL are o problemă în exprimarea ideilor şi înţelegerea unor declaraţii. Eu am spus foarte clar că mi s-a oferit, de către un vicepreşedinte al PNL de la nivel naţional, posibilitatea de a dizolva organizaţia de la Câmpina, iar eu am refuzat. Cred că au reacţionat disproporţionat şi nu au înţeles exact mesajul pe care eu l-am transmis”, a ţinut să clarifice o problemă mai veche senatorul Georgică Severin, care a mai făcut o completare scurtă: „Probabil că domnii de la PNL sunt mai preocupaţi de afacerile pe care le fac cu administraţia locală…”. 

Au mai fost şi alte subiecte abordate de social-democraţii câmpineni. Astfel, organizaţia locală se mândreşte cu ocuparea a două funcţii de vicepreşedinţi la nivel judeţean, prin Ion Dragomir şi Georgică Severin, iar şase reprezentanţi ai filialei câmpinene vor participa la congresul de la jumătatea acestei luni. Apoi, Ion Dragomir a mai vorbit despre reabilitarea unor străzi, fiind amintite Bulevardul Culturii şi Strada Maramureş, pe care – practic – şi le-a trecut astfel în portofoliul său electoral de promisiuni îndeplinite. Nu în cele din urmă, senatorul Severin a vorbit despre un proiect de lege la care este coiniţiator, proiect prin care se propune reducerea cotei unice de impozitare de 16% la 10%, dar – a recunoscut senatorul – „proiectul nu cred că va trece, pentru că Guvernul nu acceptă nimic din ce poate afecta încasarea de bani”. 

Un comentariu

  1. Severin trebuie sa stie ca in afacerea cu modernizarea intrarii din oras este partas si prietenul Anghel alaturi de care a mers din casa in casa in campania electorala.Se face ca nu stie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare