Știri

Directorul DSP Prahova, Bogdan Nica, pleacă la Ministerul Sănătăţii

Bogdan Nica şi-a petrecut ultimele zile ca director al DSP Prahova în contextul în care a fost avansat în funcţie ca director general al Direcţiei Generale Asistenţă Medicală, Medicină de Urgenţă şi Programe de Sănătate Publică. 
Printr-un ordin al ministrului Nelu Tătaru, acesta a fost detaşat, pe o perioadă de şase luni, în noua funcţie. Se pare că în urma plecării sale, în locul său urmează să fie denumit ca director al DSP Prahova, cel mai probabil, fostul purtător de cuvânt, Dan Decebal. 
Bogdan Nica a preluat funcţia de director al DSP Prahova în aprilie 2020, în plină pandemie după demisia din „motive personale” a lui Dan Ioniţă în 27 martie. În toată această perioadă definită de pandemia de coronavirus, fostul director, Bogdan Nica şi-a exprimat pe conturile de socializare oroarea faţă de oamenii care nu cred în existenţa virusului: „Remarc cu stoicism că există oameni care tot nu cred că riscul este mare… Există şi specia: „homo atotștiutorus analfabetus funcționalis”, dar oamenii se îmbolnăvesc, suferă şi unii mor. Istoria se repetă, aşa au fost şi în 1918 liga împotriva purtării măștilor şi alți rătaciți. Şi au murit 50 de milioane de oameni. Dacă nu crezi într-o boala, asta nu înseamnă că nu te poate afecta. Pe tine, rudele, parinţii sau pe ceilalti cu care te vezi”
După protestele recente din Piaţa Victoriei în care oamenii au sfidat toate recomandările autorităţilor cu privire la purtarea măştii şi a respectării distanţei fizice, Bogdan Nica a ţinut să-şi posteze din nou pe Facebook părerea despre oamenii intenţionat iresponsabili: „Mă gândeam la Dacii liberi din Piața Victoriei… superspreader… sau raspânDACI de Covid 19… Dumnezeule, nu ne mai facem bine!” 
În postările de pe Facebook ale fostului director DSP se remarcă în mod repetat încercarea de a-i convinge pe prahoveni că noul coranavirus nu face parte din vreo teorie a conspirației, ci este cât se poate de real și că doar respectând măsurile de protecție poate fi limita răspândirea bolii. 
Roxana TUDOSE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare